Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκε πλανήτης όμοιος με τη Γη(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε μία σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες. Ειδικότερα, βρήκαν έναν πλανήτη ο οποίος μοιάζει με τη Γη και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το κοντινότερο- ως προς τον Ήλιο- άστρο.

Ο πλανήτης ονομάστηκε από τους επιστήμονες που τον ανακάλυψαν: Proxima b και βρίσκεται σε απόσταση 4 ετών φωτός από τη Γη.

Ο εν λόγω πλανήτης είχε εντοπιστεί το 2013, ωστόσο τα δεδομένα που υπήρχαν τότε καθιστούσαν ανέφικτη την μελέτη του. Ωστόσο από

τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2016 οι επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν σημαντικές παρατηρήσεις και προσφάτως δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Nature.

Ο Proxima b βρίσκεται σε εύκρατη περιοχή του ηλιακού συστήματος και διαθέτει θερμοκρασία που επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, απαραίτητη για την ύπαρξη ζωής. Η θερμοκρασία που επικρατεί στον Proxima b υπολογίζεται ότι είναι στους -40 βαθμούς Κελσίου, ενώ ενδέχεται να είναι «λουσμένος» από έντονο υπεριώδες φως και ακτινοβολία, κυρίως επειδή βρίσκεται σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από το άστρο γύρω από το οποίο περιστρέφεται.

Οι επιστήμονες εξέφρασαν την ελπίδα ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, με μια νέα γενιά τηλεσκοπίων, θα καταστεί δυνατό να εξερευνήσουν με ρομπότ το νέο πλανήτη και να φτάσουν σε περισσότερα συμπεράσματα.

Το άρθρο Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκε πλανήτης όμοιος με τη Γη(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα