Πολιτικές συγκρούσεις για τις άδειες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του συστήματος υποβολής προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “δεν αναγνωρίζει, δεν νομιμοποιεί και δεν αποδέχεται το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”.

Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία

κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί την χειραγώγηση των ΜΜΕ, ότι δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας και ότι “χτίζει γέφυρες διαπλοκής” με παλιούς και νέους καναλάρχες, ενώ κάνει λόγο για “πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης”.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η λογική της πλειοδοσίας για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, χωρίς να εξετάζονται τα κίνητρα και η τεχνογνωσία των υποψηφίων, οδηγεί σε “έξαρση της διαπλοκής”, ενώ ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες ολιγοπωλίου, στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό και δεν διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο περιορισμός των αδειών οικοδομεί επίσης «μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδια της Δημοκρατίας».

Σε ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter στέκεται η ΝΔ, στην οποία ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε:«Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι…», με το κόμμα της Πειραιώς να αναφέρει πως:«προκαλεί εντύπωση η σιωπή των κ. Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου».

“Αριστερή διαπλοκή” βλέπει η Φ. Γεννηματά


Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα. Φώφη Γεννηματά την διαδικασία αδειοδότησης κάνοντας λόγο για “αριστερή διαπλοκή”:

«Πρόβα τζενεράλε για την «αριστερή διαπλοκή» σήμερα. H χώρα κλυδωνίζεται και αυτοί «παίζουν» τον παπά. Εκπτώσεις στην δημοκρατία δεν ανεχόμαστε. O καθεστωτισμός τους δεν θα περάσει».

Απάντηση Παππά σε ΝΔ


Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς δηλώνοντας πως:

“Η Ν.Δ. θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος” και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ως εκπρόσωπος των ιδιοκτητών καναλιών που δεν επιθυμούν τον διαγωνισμό: “Ταυτίζεται μονότονα με το καθεστώς ανομίας το οποίο η ίδια έχτισε. Θέλει να γυρίσουμε στην εποχή που η χρήση των συχνοτήτων γινόταν χωρίς άδεια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.”

Σχετικά με την μη αναγνώριση της διαδικασίας που αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της, ο κ. Παππάς ανέφερε: για τον διαγωνισμό: “Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ.”, ενώ κατέληξε:

“Είναι καθαρό σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. Η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα σε ένα καθεστώς όπου οι ισχυροί μονίμως ευνοούνται και οι αδύναμοι υφίστανται τις συνέπειες των ακραίων νεοφιλελεύθερων εμμονών της. Η Ν.Δ. είναι σύμφυτο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας. Την αφήνουμε να νοσταλγεί το παρελθόν της ασυδοσίας”.

Το άρθρο Πολιτικές συγκρούσεις για τις άδειες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα