Πρασίνισε ο Προφήτης Ηλίας στη Μαγούλα

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας και πλήθος φορέων πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου, τη δεύτερη προγραμματισμένη δενδροφύτευση, αυτή τη φορά στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Μαγούλα.

Εκατοντάδες, μαθητές από τα σχολεία της περιοχής του Θριασίου Πεδίου κατέκλισαν τον αναδασωτέο χώρο και φύτεψαν περισσότερα από 2000 δενδρύλλια, ενώ οι περίπου 100 εργαζομένοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της Αντιπεριφέρειας, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών

Έργων με επικεφαλής το Δασολόγο και Προϊστάμενο Περιβάλλοντος της Π.Ε. Δυτικής Αττικής κ. Μάκη Κοκμοτό και τους κ.κ. Ανδρέα Βερτζάγια, Ευάγγελο Κολιούρα, Νίκο Τσάδαρη και Νικήτα Σταύρο, είχαν ήδη προχωρήσει σε αποψίλωση των βασικών σημείων της αναδασωτέας περιοχής, είχαν σκάψει τις λακκούβες και παράλληλα είχαν καθαρίσει τα προϋπάρχοντα πεύκα και κυπαρίσσια.

Ανάμεσα στους παραπάνω κύριους συντελεστές συνεισέφεραν στην ολοκλήρωση του έργου, στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και του Δήμου Ελευσίνας. Σημαντική ήταν και η προσφορά των μελών των τοπικών Συλλόγων και πολλών εθελοντών. «Παρών» έδωσε και η πυροσβεστική υπηρεσία με παρεμβάσεις αντιπυρικής προστασίας και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών εντός της αναδασωτέας έκτασης.

Παρούσα στη δενδροφύτευση η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου η οποία συντόνιζε όλες τις διαδικασίες φροντίζοντας για την οργανωτική αρτιότητα της δράσης.

«Μετά την επιτυχημένη αναδάσωση στα Μέγαρα, σειρά είχε η Μαγούλα. Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για την πραγματοποίηση και της δεύτερης αναδάσωσης σε περιοχή της Δυτικής Αττικής σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Ο λόφος του Προφήτη Ηλία είναι ένα πανέμορφο σημείο αναφοράς για την περιοχή της Μαγούλας, αλλά και του Θριασίου πεδίου και γι αυτό το λόγο η αναδάσωσή του ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Σε λίγα χρόνια θα φανεί όλο του το μεγαλείο! Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου μας.

Τα παιδιά συμμετείχαν, ως ενεργοί πολίτες, σε μια δράση που θα τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον από πολλές πλευρές και το πιο σημαντικό είναι ότι η συμμετοχή τους ήταν συνειδητοποιημένη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που φύτεψαν τα δενδρύλλια γνωρίζουν ότι αυτή η δράση τους βελτιώνει τον αέρα που αναπνέουμε, μας προφυλάσσει από τις πλημμύρες, εξωραΐζει την περιοχή που κατοικούμε και αναβαθμίζει το περιβάλλον της περιοχής με ποικίλους τρόπους όπως τους εξήγησε ο δασολόγος Προϊστάμενος του Περιβάλλοντος, της Π.Ε. Δυτικής Αττικής κ. Μάκης Κοκμοτός», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα