Πούτιν: «Οι ηγέτες των δυτικών χωρών μας αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί και εξαθλιωμένοι»

Ï Ñþóïò Ðñùèõðïõñãüò Âëáíôéìßñ Ðïýôéí ìéëÜ óå Ýíá óõíÝäñéï ôïõ êüììáôïò «ÅíùìÝíç Ñùóßá» óôçí Áãßá Ðåôñïýðïëç, Ñùóßá, ÓÜââáôï 21 Íïåìâñßïõ 2009. Ç «ÅíùìÝíç Ñùóßá» áðïôåëåß âÜóç äýíáìçò ãéá ôïí Ðïýôéí, ï ïðïßïò äåí Ý÷åé áðïêëåßóåé ôçí åðéóôñïöÞ ôïõ óôçí ðñïåäñßá ôï 2012. (AP Photo/Dmitry Lovetsky)

Επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος σε ντοκιμαντέρ για τα 15 χρόνια του στην εξουσία, που γυρίστηκε από το δίκτυο Rossia 1, τόνισε ότι η χώρα του «δεν παραβιάζει τους κανόνες του παιχνιδιού», ενώ πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις που της έχουν

επιβληθεί για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση αποσκοπούν στο να ανακόψουν την πορεία της οικονομίας της χώρας και ως εκ τούτου την ανάπτυξή της.

Ο κ. Πούτιν είπε ότι με την φράση «κανόνες του παιχνιδιού» εννοεί το Διεθνές Δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι συνδέεται με αυτά, ενώ για τις κυρώσεις είπε: «Αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία απόπειρα ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ρωσίας. Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο στις προθέσεις που έχει επιδείξει η Δύση εδώ και αιώνες».

Και Κατέληξε τονίζοντας: «Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ μάς αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα