Πώς ξοδεύει το κράτος κάθε 100 ευρώ που μας παίρνει με φόρους!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτική για τους Έλληνες καθώς πλέον τρεις στους τέσσερις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο μισθωτός στη χώρα μας πληρώνει το 60% των αποδοχών του σε φόρους και εισφορές! Σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τη Γερμανία και 70% περισσότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Τι κάνει το κράτος τα χρήματά μας

Στον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε ότι από τους φόρους

ανά 100 ευρώ που πληρώνουμε με αποτέλεσμα να πέφτει συνεχώς το βιοτικό μας επίπεδο , περίπου το 40% καταλήγει σε μισθούς και συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων ενώ πάνω από το 30% πηγαίνει για ασφάλιση και περίθαλψη.

Οι συνταξιούχοι του ελληνικού δημοσίου έχουν αυξηθεί από το 2012 σε 478.168 από 439.682. Οι περισσότεροι ανήκουν στην κατηγορία «πολιτικοί» και αυξάνονται και πληθύνονται.

Συγκεκριμένα, για τις λειτουργικές καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου ο Έλληνας φορολογούμενος δίνει σταθερά περίπου 12 ευρώ από τα 100 ευρώ φόρους και πάνω από 12 ευρώ για τόκους. Μια ακόμα τεράστια «τρύπα» εντοπίζεται στις εγγυήσεις που δίνει το Δημόσιο για τη δανειοδότηση κυρίως ζημιογόνων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Από αυτήν την «τρύπα» φεύγουν κάθε χρόνο πάνω από τρία ευρώ από τα 100 ευρώ από φόρους.

Δείτε τον πίνακα

Το άρθρο Πώς ξοδεύει το κράτος κάθε 100 ευρώ που μας παίρνει με φόρους! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα