Κέρκυρα: Με πληροφορίες τραπεζικού υπαλλήλου συμμορία άρπαζε μετρητά από σπίτια!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με πληροφοριοδότη τραπεζικό υπάλληλο σε υποκατάστημα της Κέρκυρας, ο οποίος γνώριζε την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων, κατέστρωνε τα σχέδιά της ελληνοαλβανική συμμορία ληστών διαρρηκτών, η οποία δρούσε στο νησί των Φαιάκων από το 2010!

Στα χρόνια της δράσης της και ιδιαίτερα τη διετία 2014-2016, η συμμορία από τις ληστρικές επιδρομές, κάποιες από τις οποίες μετά από πληροφόρηση του τραπεζικού, άρπαξε πάνω από 700.000 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ, μια πλάκα χρυσού και έργα τέχνης!

Τα

έργα τέχνης του μεγάλου ζωγράφου της Κέρκυρας Αγγελου Γιαλλινά, τα άρπαξαν μετά από εισβολή σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο στο οποίο «φυλάσσονταν» και προφανώς τα πούλησαν.

Το επίσης εκπληκτικό στοιχείο που συνθέτει τη δράση της συμμορίας, είναι το γεγονός ότι μετά τις πληροφορίες που λάμβαναν αρχικά για την οικονομική κατάσταση των στόχων τους και εν συνεχεία για το αν κρατούσαν τα χρήματα στο σπίτι η όχι, έθεταν τους ιδιοκτήτες υπό παρακολούθηση!!!

Πληροφορούνταν όλες τις κινήσεις τους, τις καθημερινές τους συνήθειες τις ώρες που αποχωρούσαν από τα σπίτια τους. Μια μικρή ομάδα της συμμορίας τους ακολουθούσε αθέατη στους προορισμούς τους.

Η δεύτερη, που ήταν και η ομάδα κρούσης της σπείρας των εισβολέων, ήσυχη ότι δεν ήταν κανείς στο σπίτι, έμπαιναν από σημεία που είχαν προεπιλέξει και σήκωναν ολόκληρους θησαυρούς!

Απίστευτο επίσης είναι ότι ένας από τους Αλβανούς που συμμετείχαν στη σπείρα με ηγετικό ρόλο, είχε… σκηνοθετήσει το θάνατό του και είχε παρουσιάσει μέσω άλλων έγγραφο πλαστό στις δικαστικές αρχές που τον έφερε ως νεκρό!

Αυτό για να πείσει ότι είχε… αποδημήσει εις Κύριον και να παύσει η δίωξή του για άλλη υπόθεση ναρκωτικών στην οποία κατηγορείται.

Παράλληλα, το κύκλωμα ενεπλάκη σε εικονική δημοπρασία τεράστιας ποσότητας… βότκας, που είχε κατασχεθεί και βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ στην Μαγουλέζα Αττικής, στην οποία εμπλέκονται και τελωνιακοί υπάλληλοι.

Η εγκληματική οργάνωση, σχεδόν κάθε μήνα έκανε και ένα χτύπημα. Συνολικά εμπλέκονται επτά άτομα, ανάμεσά τους μία 57χρονη Αλβανίδα, δύο άνδρες από την Αλβανία 44 και 41 χρόνων, δύο Έλληνες 50 και 44 (τραπεζικός υπάλληλος) χρόνων, ενώ αναζητούνται ένας 38χρονος από την Αλβανία και ένας 29χρονος Έλληνας.

Από την έρευνα προκύπτει ότι εισέβαλαν, μεταξύ των άλλων, σε πολυτελές σπίτι γνωστού γιατρού του νησιού από το οποίο αφαίρεσαν 130.000 ευρώ.

Δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί, καθώς λίγο καιρό αργότερα εισέβαλαν και στο… ιατρείο του από όπου αφαίρεσαν ακόμα 50.000 ευρώ.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 14 διαρρήξεις σε οικίες, δύο σε καταστήματα και μία ζωοκλοπή.

Εντυπωσιακή ήταν και η ληστρική επιδρομή στο σπίτι μεγάλου τουριστικού πράκτορα της Κέρκυρας, ο οποίος φέρνει στο νησί μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Στην περιοχή Κεφαλομάντουκο, εισέβαλαν στο σπίτι του και αφαίρεσαν 400.000 ευρώ!

Το άρθρο Κέρκυρα: Με πληροφορίες τραπεζικού υπαλλήλου συμμορία άρπαζε μετρητά από σπίτια! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα