Πως μαθαίνουν τον κωδικό της κάρτας μας και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι συστάσεις των τραπεζών λένε να κρύβετε το πληκτρολόγιο την ώρα που πληκτρολογείται τον κωδικό με τον οποίο έχετε συνδέσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό με την κάρτα του ATM, όμως πλέον και αυτό ακόμα δεν αρκεί καθώς οι κλέφτες που θέλουν να πάρουν χρήματα από τον λογαριασμό σας μπορούν να το κάνουν βλέποντας επάνω στο πληκτρολόγιο το θερμικό σας αποτύπωμα.

Αυτό είναι το βασικό νέο κόλπο όσων θέλουν να «μπουν» στον

λογαριασμό σας και να τον αδειάσουν καθώς η όποια κίνησή μας έχει ένα θερμικό αποτύπωμα, πιο μεγάλο στο τέλος της κίνησης, δηλαδή στον τελευταίο αριθμό που πατάμε και πιο αχνό στον πρώτο αλλά και στους επόμενους με προοδευτική αύξηση και από αυτή την αύξηση ο κλέφτης μπορεί να καταλάβει με ποια σειρά πατήσατε τους αριθμούς εκτός από το ποιοι ακριβώς ήταν.

Πως το κάνουν αυτό. Με μία ειδική προσθήκη θερμικής κάμερας στα smartphone οι κλέφτες μπορούν να δουν ποια πλήκτρα πατήσατε στο ΑΤΜ, ακόμα και με ποια σειρά, όπως εξηγήσαμε.

Όπως σε όλα έτσι και εδώ υπάρχει ο τρόπος να τους χαλάσετε τα σχέδια, όταν πληκτρολογείται τον κωδικό του τραπεζικού σας λογαριασμού ή της πιστωτικής σας κάρτας και είναι απλός. Μπορείτε μόλις τελειώσετε να πατήσετε όλα τα πλήκτρα του πληκτρολογίου έτσι ο επίδοξος κλέφτης δεν θα μπορεί να βρει ποια και με πια σειρά πατήσατε.

Δείτε και το σχετικό βίντεο στο οποίο ο Μάρκ Ρομπέρ μας δείχνει τι γίνεται στο κανάλι Creativity Design Science

Το άρθρο Πως μαθαίνουν τον κωδικό της κάρτας μας και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα