Χαρδούβελης: “Η τρόικα έχει κίνητρο να αφήσει την οικονομία να αναπτυχθεί”

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την άποψη ότι είναι και προς το συμφέρον της τρόικα να μην επιμείνει σε νέα μέτρα αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικάνικη εφημερίδα «New York Times».

Ο επικεφαλής του Οικονομικού επιτελείου εκτιμά ότι οι δανειστές μας «έχουν κίνητρο να αφήσουν

την οικονομία να αναπτυχθεί, καθώς έτσι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το χρέος μας» και πρόσθεσε πως η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να δεχτεί πλήγμα από τυχόν «νέους, επαχθείς στόχους», υπενθυμίζοντας μάλιστα και την αστοχία των δανειστών στους υπολογισμούς τους για το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε τελικά η Ελλάδα.

«Ελπίζω αυτό να τους δίδαξε ένα μάθημα, και να μην επιμείνουν πολύ στη δημοσιονομική πλευρά», εξήγησε και στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως είναι έτοιμος να καταρτίσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα εστιάζει τους τομείς της γεωργίας και της ναυτιλίας, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει μεγαλύτερη ποικιλία στις εξαγωγές αγαθών αλλά και των υπηρεσιών της χώρας μας.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, που θα αποτελέσει το επίκεντρο στην επικείμενη αξιολόγηση, ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε πως στόχος της Ελλάδας είναι να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους μέσω μείωσης των επιτοκίων και επιμήκυνσης των δανείων στήριξης. «Το χρέος μας είναι μεγάλο, αλλά και πολύ μακροπρόθεσμο, οπότε εύκολα εξυπηρετούμενο», ήταν τα λόγια του.

Για τον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε πως η Ελλάδα έχει ήδη «υλοποιήσει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις», σημειώνοντας πως η επόμενη φάση θα είναι να σταθεροποιηθούν, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει οπισθοδρόμηση.

Εκτίμησε μάλιστα πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα είναι πιο αποτελεσματική στο μέλλον, «ακριβώς επειδή η τρόικα δεν θα είναι στο λαιμό μας», αλλά στο παρασκήνιο.

Το άρθρο Χαρδούβελης: “Η τρόικα έχει κίνητρο να αφήσει την οικονομία να αναπτυχθεί” εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα