Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στις 06:30 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι στην Κίσαμο Χανίων. Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και από την μέχρι τώρα εξέλιξη καίει χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη κυρίως από ελιές έκταση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου οι φλόγες να μην φθάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή, στην οποία πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι οι οποίοι σε συνδυασμό με το δύσβατο του εδάφους σε πολλά σημεία, δυσκολεύουν

την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάλιστα για προληπτικούς λόγους κρίθηκε πώς θα πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός Λιβάδια ενώ από τις φλόγες κάηκαν, σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, δύο παλιές αγροικίες.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με οχήματα από Χανιά, Κίσαμο, Βρύσσες, Κάνδανο και Ρέθυμνο, ενώ εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να συνδράμουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Επίσης από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, ενώ ίσως σταλούν και άλλες δυνάμεις από την ηπειρωτική χώρα.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να περιορίσουν το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς που κινείται από τα ορεινά προς την θάλασσα σε μια μεγάλη έκταση.

Το άρθρο Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα