«Πνιγμένοι» στα χρέη οι Έλληνες-Στα 100 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς την εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία φθάνουν πλέον τα 100 δισ. ευρώ καταδεικνύοντας, πως η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πια εξαντληθεί.

Πνιγμένοι στα χρέη οι Έλληνες

Ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αποδεικνύει πως η κατάσταση στην πραγματική οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο, ενώ η έξαρση της φορολογίας που αφορά πια σε κάθε πεδίο της οικονομικής δραστηριότητας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Το βασικό πρόβλημα

που προκαλεί την συνεχή αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο, είναι πως ενώ οι φορολογούμενοι αποπληρώνουν κάποιες από τις παλιές οφειλές τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες με αποτέλεσμα το «βουνό» των χρεών να αυξάνεται συνεχώς. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στο πρώτο οκτάμηνο του 2016 τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προσέγγισαν τα 9 δισ. ευρώ !

Τα εν λόγω χρέη αφορούν σε 4.030.910 οφειλέτες, με το 50% εξ΄αυτών να τελεί υπό το καθεστώς των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, καθώς 774.321 άτομα τα έχουν ήδη υποστεί και 1.541.970 άτομα βρίσκονται»προ των πυλών». Είναι φανερό πως πρόκειται για μια βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, καθώς καμία μακροπρόθεσμη οικονομική στρατηγική δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τους πολίτες να βρίσκονται στα όρια της οικονομικής ένδειας.

Καθώς ακόμη και αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και επιτευχθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας για την διευθέτηση του δημοσίου χρέους , το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων πολιτών, θα συνεχίζει να αποτελεί ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα αν δεν βρεθεί τρόπος επιτυχούς διαχείρισής του.

Το άρθρο «Πνιγμένοι» στα χρέη οι Έλληνες-Στα 100 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα