Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ στη Βουλή με αφορμή την παιδεία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Σκληρό ροκ» αναμένεται να ακουστεί σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την παιδεία. Προοιωνίζεται μετωπική σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Η «μάχη» για την παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει στην επίθεση καθώς έχει ζητήσει τη συγκεκριμέν συζήτηση από την πρώτη Αυγούστου. Μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την εισαγωγή του νέου προγράμματος διδασκαλίας για τα Θρησκευτικά και τη σύγκρουση του με την εκκλησία τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά.

Το

Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» τον υπουργό για την κριτική του στην ιεραρχία και για τη στάση της εκκλησίας στη χούντα και την κατοχή. Ωστόσο σε ό, τι αφορά στην αλλαγή του προγράμματος διδασκαλίας των Θρησκευτικών, ο πρωθυπουργός θα στηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Νίκο Φίλη.

Η κουβέντα θα… ξεφύγει

Είναι σχεδόν βέβαιο πώς η συζήτηση δεν θα μείνει σε ζητήματα παιδείας αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα θέματα όπως η αδειοδότηση των καναλιών και το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Η αντιπαράθεση θα είναι σφοδρή καθώς κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει με σκληρό τρόπο «στις πολιτικές σκοπιμότητες της τελευταίας περιόδου», αν προκληθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη σηκώσει τους τόνους κατηγορώντας τη ΝΔ «ότι υπερασπίζεται την παλαιά διαπλοκή» και ότι «έχει γίνει η φωνή των καναλαρχών».

Στην ατζέντα με τα πιθανά πεδία σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται ωστόσο θέματα όπως η οικονομία, το πόρισμα για την Attica Bank και η Τράπεζα της Ελλάδος και το προσφυγικό.

Έτσι δεν αποκλείεται η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή να μετατραπεί σε σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το άρθρο Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ στη Βουλή με αφορμή την παιδεία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα