WSJ : «Όνειρο θερινής νυκτός» η ανάπτυξη για την Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της που ασχολείται εκτενώς με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα όπως και με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζει τις πιθανότητες βιώσιμης και μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα ως «άπιαστο» όνειρο.

Οι δύο βασικοί δείκτες που το άρθρο της εφημερίδας εστιάζει και οι οποίοι βρίσκονται σε

απογοητευτικό επίπεδο είναι αυτοί του τουρισμού και των εξαγωγών. Ειδικότερα σύμφωνα με την εφημερίδα οι εξαγωγές είναι ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο, καθώς αυτές έχουν ήδη υποχωρήσει κατά 7,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, την ίδια στιγμή που η άρση των capital controls μεταφέρεται στο απώτερο μέλλον.

Παράλληλα τα στοιχεία που έχουν έως τώρα γνωστοποιηθεί για τα έσοδα από την φετινή τουριστική περίοδο όπως και τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο ύψος των λιανικών πωλήσεων είναι και στις δύο εκδοχές απογοητευτικά. Ενώ παράλληλα στο πρώτο μισό του έτους αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των εταιρικών χρεοκοπιών με το ύψος της ανεργίας να παραμένει στο 23% για το σύνολο του πληθυσμού και να ξεπερνά το 50% στους νέους.

Εξάλλου όπως εκτιμάται στο άρθρο της εφημερίδας η πρόβλεψη περί ανάπτυξης της τάξης του 2,7% για το 2017 είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί,που δυνητικά θα προκαλέσει την περαιτέρω επιβάρυνση του προϋπολογισμού, που είναι δυνατόν -ως γεγονός- να οδηγήσει στη ανάγκη λήψης νέων μέτρων λιτότητας και επανάληψης του θρίλερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνική κυβέρνησης και δανειστών.

Σε κάθε περίπτωση η Wall Street Journal, καταδεικνύει στο συγκεκριμένο άρθρο της κόπωση της ελληνικής οικονομίας, που εμφανίζει σημαντικά σημάδια αδυναμίας απαγκίστρωσης από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας, κάτι όπου υποστηρίζεται στο συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να μόνο να δρομολογηθεί, μόνο μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν στη ελληνική οικονομία τα αναγκαία ερείσματα για να «γυρίσει σελίδα», και να περάσει στην φάση της ανάπτυξης.

Το άρθρο WSJ : «Όνειρο θερινής νυκτός» η ανάπτυξη για την Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα