Πατριός δεκάχρονου :Όλοι αδιαφόρησαν για την κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Πατριός του δεκάχρονου παιδιού που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τρία συνομήλικα παιδιά, στον χώρο του σχολείου στην πόλη του Βόλου, καταγγέλλει πως υπήρξε πλήρης αδιαφορία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα.

Ακόμη περισσότερο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo, ο πατριός του δεκάχρονου υποστήριξε στην αστυνομία, πως το δεκάχρονο παιδί έπεφτε καθημερινά θύμα bullying από τρία παιδιά της έκτης δημοτικού, δυο αγοριών και ενός κοριτσιού. Ενώ έφτασαν τελικά στην αποτρόπαια πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης του θύματος με ένα κατσαβίδι.

Ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του πατριού στο protoghema.gr οι αρμόδιες υπηρεσίες αδιαφόρησαν πλήρως για το περιστατικό. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο πατριός του δεκάχρονου που είναι αστυνομικός : «Εχω 24 χρόνια στο πεζοδρόμιο, τα μάτια μου έχουν δει πολλά και δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλάβω τι συνέβαινε στο παιδί μου. Καταγγέλλω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για εγκληματική ενέργεια. Παρόλο που τους ενημέρωσα για το περιστατικό, αυτοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Δεν συγκινήθηκαν καθόλου. Ενημερώθηκαν οι προϊστάμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Βόλου από τις 25 του μήνα και η αδιαφορία τους ήταν μεγάλη. Δεν πήγα να βρω κανέναν από τους άλλους γονείς των παιδιών για αυτό που έκαναν στο παιδί μου γιατί θα κινηθώ νομικά και αυτό είναι το σωστό».

Ενώ στην ίδια ιστοσελίδα η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή που εξέτασε το 10χρονο σημείωσε » Αυτό το 10χρονο παιδάκι εξετάστηκε τη προηγούμενη εβδομάδα και από εμένα ως ιατροδικαστή και από τους παιδοχειρουργούς του νοσοκομείου Λάρισας, κατόπιν δικής μου παρότρυνσης. Εξετάστηκε και πραγματικά τεκμηριώθηκαν τα στοιχεία αυτά τα οποία υπήρχαν στη προανάκριση. Δηλαδή βρήκαμε ότι υπάρχουν στοιχεία ενδεικτικά σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα παιδάκια με αντικείμενο».

Ενώ συνέχισε λέγοντας : «Το παιδί ήταν παρά πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο. Όταν εξετάστηκε το παιδί για κακώσεις από την ιατροδικαστική υπηρεσία κι από εμένα, η ασφάλεια Λάρισας κάλεσε κατόπιν παιδοψυχίατρο. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά τα οποία είναι θύτες, δηλαδή τα παιδιά τα οποία προκαλούν με τη συμπεριφορά αυτή , υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να είναι και τα ίδια θύματα από τον περίγυρό τους και θα πρέπει να ελεγχθεί και αυτό. Μάλιστα το είπα και στις προανακριτικές αρχές. Οι γονείς του μετά από αυτό είναι συγκλονισμένοι και από ό,τι έχω μάθει πρέπει να άλλαξε και σχολείο».

Το άρθρο Πατριός δεκάχρονου :Όλοι αδιαφόρησαν για την κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα