Οι αρχηγοί με τις Φεράρι και τα σπίτια με πισίνες – 45 συλλήψεις – 90 οι κατηγορούμενοι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν με τον «κοριό»τις συνομιλίες των αρχηγών-Κορλεόνε των επί μέρους συμμοριών, που αριθμούν τους οκτώ, δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε λέξη, από τη διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν.

Οι αρχηγοί Ρομά, που ζούσαν μέσα στη χλιδή, οδηγώντας Ferrari ,Μερσέντες και BMW, ζώντας σαν μεγιστάνες σε

βίλες με πισίνες, χρησιμοποιούσαν μια γλώσσα, ξεχασμένη και από τους ίδιους τους Ρομά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αμαρουσίου, που πρώτοι έπιασαν, πριν από οκτώ μήνες, την άκρη του νήματος για τους εισβολείς σε σπίτια απλών πολιτών αλλά και σταρ (΄Αννα Βίσση), επιχειρηματιών, εφοπλιστών και αρχιτεκτόνων, πήγαν στα δυτικά προάστια και ζήτησαν τη βοήθεια ηλικιωμένων Ρομά, που γνώριζαν τη διάλεκτο.

Ετσι, με τη… μετάφραση, αλλά και τις… κατανοητές, κωδικές ονομασίες μεταξύ τους, όπως «Εισαγγελέας», «Ράμπο», «Μπίλιας», άρχισαν να ξετυλίγουν τη διάρθρωση της μεγαλύτερης, όπως λένε, συμμορίας που έδρασε στη χώρα στα πρότυπα της μαφίας.

Οκτώ μήνες χρειάστηκαν για να αποκαλυφθεί ότι οι οκτώ αρχηγοί οικογενειών, γνωστών για αδικήματα και παλαιότερα, είχαν στήσει υποομάδες, οι οποίες μετά από οδηγίες, εισέβαλαν σε στόχους, σήκωναν χρηματοκιβώτια, με μετρητά, κοσμήματα, χρυσές λίρες και εξαφανίζονταν.

Οι περισσότεροι από 90 διαρρήκτες-ληστές, που «δούλευαν» για τους αρχηγούς, κρατώντας το 30% της λείας και αποδίδοντας σ’ αυτούς το υπόλοιπο, με αντάλλαγμα τις πληροφορίες που έπαιρναν για τους στόχους, έκαναν… εκατομμυριούχους των αρχηγούς Ρομά.

Η Αστυνομία λέει, ίσως με κάποια υπερβολή, ότι η συμμορία από την οποία έχουν συλληφθεί 45 άτομα έως τώρα, ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των διαρρήξεων, που καταγράφονταν την τελευταία πενταετία στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Μένει να το δείξει ο χρόνος…

Η υπόθεση της συμμορίας συντίθεται από στοιχεία που παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Στο σπίτι ενός εκ των αρχηγών, ο οποίος εμφανιζόταν ως άπορος(!) έχουν βρεθεί δέκα τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις εκατομμυρίων!

Στις περισσότερες των πενήντα ερευνών σε σπίτια εμπλεκομένων οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν εντοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ,εκατοντάδες χρυσές λίρες, δεκάδες κιλά χρυσαφικών και ράβδους χρυσού.

Όλα αυτά, κρυμμένα σε φωταγωγούς, σε απορροφητήρες, κάτω από τα πλακάκια των μπάνιων, εντοιχισμένα σε κρύπτες, μέσα σε ντουλάπες, όπου δηλαδή δεν… πάει εύκολα το μυαλό του ανθρώπου…

Μέρος των χρυσαφικών που έφθαναν στα χέρια τους, μετατρέπονταν σε πλάκες χρυσού σε συνεργαζόμενα χυτήρια καταστημάτων αγοράς χρυσού. Απίστευτο ακούγεται ότι είχαν και εκτιμητές(!) κοσμημάτων και κυρίως δαχτυλιδιών, περιδέραιων με διαμάντια και ρουμπίνια…

Φαίνεται ότι στην πολυσχιδή δραστηριότητά τους οι αρχηγοί είχαν και τις… πλάτες τριών αστυνομικών.

Ένας απ αυτούς είχε ρόλο στην ενημέρωσή τους για επικείμενες έρευνες, ενώ οι άλλοι δύο ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι εκ των συλληφθέντων ήταν πληροφοριοδότες τους για δράστες άλλων διαρρήξεων και ληστειών!

Η δράση των υποομάδων που συντόνιζε κάθε ένας από τους οκτώ αρχηγούς, περιελάμβανε τη νοητή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, τα Γρεβενά, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Αττική ως και την Κρήτη.

Οι εισβολές εκδηλώνονταν σε επιχειρήσεις και πολυτελείς κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν χρηματοκιβώτια. Και την ύπαρξη των περισσότερων απ αυτά στα οποία σίγουρα θα έβρισκαν χρυσαφικά και μετρητά, μάθαιναν από πληροφοριοδότες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν κατασχεθεί τουλάχιστον εξήντα πολυτελή αυτοκίνητα. Οι περισσότερες πολυτελείς κατοικίες των αρχηγών ήταν κτισμένες μέσα σε εκτάσεις πρασίνου στην Αττική και στην επαρχία. ΄Όλα αυτά, συν τις πισίνες και τα συστήματα ασφαλείας ξεπερνούν κατά την αστυνομία σε αξία τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Και όμως. Εδώ δημιουργείται και ένα μεγάλο ερωτηματικό.

-Πως και κανένας δημόσιος φορέας δεν είχε ελέγξει τους ιδιοκτήτες οικημάτων και οχημάτων, ένας από τους οποίους μάλιστα κυκλοφορούσε με Ferrari και Porsche;

Η αν είχαν προχωρήσει σε ελέγχους σε άτομα, που δήλωναν… άπορα και ζούσαν στη χλιδή, τι είχε δείξει η φορολογική τους δήλωση;

Είναι αυτός ο λόγος που η Αστυνομία έχει απευθυνθεί στην αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα και ενδεχομένως να προχωρήσει σε κατασχέσεις.

Το άρθρο Οι αρχηγοί με τις Φεράρι και τα σπίτια με πισίνες – 45 συλλήψεις – 90 οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα