Παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Σε δίκη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010 – 2012 και συμμετοχή σε δυο off shore εταιρίες (Catalina Ltd και Homeric TCI) κάτι που, από το 2010, απαγορεύεται

με νόμο για τα πολιτικά πρόσωπα.

Το ποσό που δεν έχει δηλωθεί συνολικά και για το οποίο κατηγορείται, είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ. Στο βούλευμα αναφέρεται πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στις επίμαχες δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής, πρώτον δεν δήλωσε πόσο 6,6 εκατ. δολαρίων σε λογαριασμό της εξωχώριας εταιρείας Καταλίνα, δεύτερον, δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα, από εταιρία η οποία ελέγχεται για ανάμειξη της σε προμήθειες των εξοπλιστικών και τρίτον ότι δεν δήλωσε ένα διαμέρισμα που έχει στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γιώργου Καρατζαφέρη, για τις οποίες ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του, καθώς και για μετοχές της εφημερίδας City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα