Εξαπλώνεται ο MERS και ο φόβος στη Νότια Κορέα

Εξαπλώνεται στη Νότιο Κορέα το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) καθώς όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας καταγράφηκαν 14 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας σε 122 τον συνολικό αριθμό των ασθενών.

Μεταξύ των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από το σύνδρομο MERS είναι και μια έγκυος. Πιθανότατα προσβλήθηκε από τον ιό μέσα στην πτέρυγα των επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σεούλ, με το οποίο συνδέονται άλλες επτά

περιπτώσεις νέων κρουσμάτων.

Από το υπουργείο Υγείας της χώρας όμως αναφέρεται ότι από το σύνδρομο είχαν προσβληθεί και οι γονείς της εγκύου, πιθανολογόντας ότι κόλλησε από αυτούς.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η εξάπλωση της ασθένειας έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους Κορεάτες η οποία φθάνει μέχρι και το φόβο, πράγμα που τους οδηγεί στο να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας με το να μην κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η κατάσταση είναι σε τέτοιο σημείο που η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκέουν Χε ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή της στις ΗΠΑ, τη στιγμή που η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της κατηγορούνται για την έλλειψη διαφάνειας αλλά και για την αποτυχία να περιορίσουν την έξαπλωση του ιού με την μη έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα