Οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και δημοσιογράφοι καθώς εντείνεται η φημολογία ότι πλησιάζει η ώρα του ανασχηματισμού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι μεγάλης έκτασης και πρέπει να αναμένεται μετά το βράδυ της Κυριακής, για να έχει πρώτα ολοκληρώσει τις επαφές του για κρίσιμα ζητήματα στο εξωτερικό αλλά και τα εσωκομματικά του σχέδια ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει

η εφημερίδα «Εθνος», ο πρωθυπουργός πήρε στις Βρυξέλλες τις τελικές του αποφάσεις για αναδιατάξεις όχι μόνο το κυβερνητικό σχήμα αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο, Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να αλλάξει τους συσχετισμούς αρχίζοντας με την εκλογή του νέου γραμματέα και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Κυριακή.

Όλα δείχνουν ότι ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θα αποτελέσει πραγματικότητα σε λίγα εικοσιτετράωρα ενώ προδιαγράφεται και από την πρόταση Τσίπρα για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας της Κουμουνδούρου.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αυτήν την Κυριακή, στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Κάραβελ, προκειμένου να επιταχύνει τις εξελίξεις και να ανακοινώσει την πρότασή του για την επανεκλογή στη θέση του γραμματέα του Πάνου Ρήγα και για την ανάδειξη 23μελούς Πολιτικής Γραμματείας (25μελούς μαζί με τον πρόεδρο και τον γραμματέα). Μάλιστα, σκοπεύει να αγνοήσει και τις ενστάσεις πρωτοκλασάτων υπουργών.

Η «λίστα» για την Πολιτική Γραμματεία

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται «λίστα» για την κάλπη της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται αρκετά κυβερνητικά στελέχη μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Φίλης, Σκουρλέτης, Δρίτσας, Παππάς, Τσακαλώτος αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ανάμεσα στους υποψήφιους για το καίριο πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προσέλθουν αρκετά νυν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και πρόσωπα-έκπληξη. Δεν αποκλείεται, επίσης, η βολιδοσκόπηση και η ανάδειξη κορυφαίων κυριών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΓ, όπως η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου (πρώτη γυναίκα στην πρώτη δεκάδα της ΚΕ), η Ολγα Γεροβασίλη, η Ράνια Σβίγκου (νυν μέλος του οργάνου) κ.ά.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα αρχίσει από το βράδυ της Κυριακής μετά το κλείσιμο των κομματικών καλπών. «Είναι θεμιτός και αναγκαίος», υποστήριξε κυβερνητικό στέλεχος εκτιμώντας δε ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το πιθανότερο πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Το άρθρο Οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα