Ο Andy Warhol στο λευκό πανί

Aπό τις 9 έως 19 Μαϊου θα πραγματοποιείται στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδρικτώνος 21) το αφιέρωμα στον Andy Warhol, τον δημοφιλέστερο εκπρόσωπο της Pop Art κατά τη δεκαετία του '60. Το δεκαήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα έχει τίτλο: «Εργοστάσιο προφητικών εικόνων» και παραπέμπει στο στούντιο του Γουόρχολ, ένα παλιό Νεοϋορκέζικο εργοστάσιο, γνωστό και ως «Silver Factory», που πήρε το όνομα του από τους εσωτερικούς του τοίχους, που ήταν καλυμμένοι

με αλουμινόχαρτο και βαμμένοι σε χρώμα ασημί.

Στο πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 4 βουβές-πειραματικές ταινίες του Warhol, οι οποίες θα επενδυθούν μουσικά από τους ION, The Boy, Adolf Plays The Jazz και Μιχάλη Δέλτα.

Μπορεί ο διάσημος καλλιτέχνης να έμεινε γνωστός για τα έντονα χρώματα του, καθώς και για τον τρόπο που αναδείκνυε καλλιτεχνικά τα πρότυπα και τους πρωταγωνιστές της βιομηχανίας του θεάματος και όχι μόνο. Ωστόσο, αυτός ο προβληματισμός του αναφορικά με τον τρόπο ανάδειξης των ανθρώπινων και μη «προϊόντων» που καθόριζαν τις τάσεις και όριζαν την «ουσία» της εποχής του, φαίνεται και από την άποψη του Warhol και για το ρόλο της βιομηχανίας του κινηματογράφου στις ΗΠΑ. «Είναι οι ταινίες που ελέγχουν τα πράγματα στην Aμερική, από τότε που εφευρέθηκε ο κινηματογράφος. Σου δείχνουν τι να κάνεις, πώς να το κάνεις, πότε να το κάνεις, πώς να νιώσεις γι' αυτό και πώς να δείχνεις ότι νιώθεις γι' αυτό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στον Τύπο ο Andy Warhol.

Keywords
Τυχαία Θέματα