«Νίπτουν τας χείρας τους» οι ΗΠΑ για τον Μουμπάρακ

Δεν παίρνουν θέση οι ΗΠΑ για το θέμα της απελευθέρωσης του Χόσνι Μουμπάρακ, αναφέροντας ότι πρόκειται «για εσωτερικό θέμα της Αιγύπτου». Σχετικά με τον διάδοχό του Μοχάμεντ Μόρσι, που ανατράπηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο, η Αμερική θεωρεί ότι πρέπει να απελευθερωθεί.

Τονίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επικριθεί για τη γραμμή του στις φαινομενικά παράδοξες καταστάσεις του Χόσνι Μουμπάρακ

και του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Ο Μουμπάρακ ανατράπηκε το Φεβρουάριο του 2011, δικάστηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε πριν τελικά αποφασιστεί να τεθεί σε «κατ 'οίκον» περιορισμό στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Κάιρο. Ο δεύτερος, δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος από την άνοιξη του 2012, καθαιρέθηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου και κρατείται σε απομόνωση.

«Όσον αφορά στη δίκη του Μουμπάρακ, έχουμε δηλώσει από καιρό ότι είναι μια εγχώρια νομική υπόθεση», σχολίασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, ενώ για τον Μόρσι τόνισε ότι «η θέση μας παραμένει ίδια, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία για την απελευθέρωσή του».

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες μας για τις αυθαίρετες συλλήψεις. Για να υπάρξει μια ενωτική πολιτική διαδικασία στην Αίγυπτο, πιστεύουμε ότι πρέπει να συμμετέχουν όλα τα μέρη», κατέληξε στις δηλώσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα