«Κανένας κοινωνικά αδύναμος δεν έχει να φοβηθεί»

Αναφερόμενος στο «φλέγον» θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα θιγούν κοινωνικά αδύναμοι». Σε σημερινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι «κανένας κοινωνικά αδύναμος συμπολίτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτε», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει ένα προστατευτικό πλαίσιο, που δεν αμφισβητείται ούτε από την τρόικα».

Όπως ανέφερε, οι συζητήσεις με την τρόικα

για το ζήτημα θα γίνουν γύρω στο Νοέμβριο και, «η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την παράταση των διατάξεων που έχουν μια κοινωνική χρησιμότητα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν διατάξεις, «πίσω από τις οποίες κρύβονται συμπολίτες μας που δεν είναι φτωχοί».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «επιτήδειοι δεν πρόκειται να καλύπτονται πίσω από τις διατάξεις», ενώ σχετικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ότι «όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα», ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Σε κανέναν δεν εκχωρούμε το μονοπώλιο της καρδιάς, όπως έλεγε ο Ζισκάρ Ντ΄Εστέν».

Αλ. Τσίπρας: «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει»

«Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα, δεν θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη σε ομιλία του στην Κέρκυρα.

Πρόσθεσε επίσης πως σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, «δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους, ο λαός θα τους ρίξει, με τους αγώνες του στους δρόμους».

«Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα: Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλη χώρα τους πλειστηριασμούς, αλλά να δούμε πώς θα έρθουν να τους εκτελέσουνε» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο κ. Τσίπρας προέκρινε ως εναλλακτικό δρόμο την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας με νόημα: «Οι αυτουργοί αυτού του γκρίζου παρόντος και του μαύρου μέλλοντος θέλουν να μας πείσουν, να σας πείσουν, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι αυτός είναι μονόδρομος. Εμείς απαντάμε με γνώση, πίστη, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα: Ε ναι λοιπόν, υπάρχει. Υπάρχει άλλος δρόμος. Ποτέ το σκοτάδι, ο φόβος, ο βιασμός της δημοκρατίας, οι φασιστικές συμμορίες, η στυγνή εκμετάλλευση, η στέρηση της ελευθερίας δεν ήταν ο μοναδικός δρόμος», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Α. Σαμαράς: «Προστασία της α’ κατοικίας των κοινωνικά αδύναμων»

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ' αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε ο πρωθυπουργός για το ζήτημα των πλειστηριασμών συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Ε. Βενιζέλος: «Το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε»

«Το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό την Πέμπτη. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το εάν έκλεισε το θέμα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών α' κατοικίας, και εκείνος απάντησε «νομίζω πως ναι», ενώ γνωστοποίησε ότι στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη», ανέφερε κάνοντας λόγο για επιτήδειους που κρύβονται πίσω από όσους πραγματική ανάγκη. «Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα