Μέτρα προστασίας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Θανατηφόρο κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στην Ελλάδα καθώς έχασε τη τη ζωή του ένας 81χρονος ο οποίος είχε επιβαρυμένο ιστορικό υγείας και νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, σε νοσοκομείο της Αττικής.
Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), δείχνουν τον αριθμό των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου να φθάνει τους 35.

Μέτρα προστασίας:
Ατομικά μέτρα
Χρησιμοποιούμε

εντομοαπωθητικά στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα.
Τι πρέπει να ξέρουμε γι αυτά:
1. Κυρίως χρησιμοποιούνται αυτά που περιέχουν DEET, ικαριδίνη ή πικαριδίνη και φυσικά προϊόντα, όπως διάφορα αιθέρια έλαια, που όμως είναι περιορισμένης δραστικότητας, όπως το έλαιο ευκαλύπτου το οποίο δεν χρησιμοποιείται σε παιδιά κάτω των τριών ετών. Για τα προϊόντα που περιέχουν DEET, η περιεκτικότητα κυμαίνεται από 10-30% για τα παιδιά και 30-50% για τους ενήλικες. Ακολουθούνται πάντα οι οδηγίες του κατασκευαστή ως προς την χρήση και δεν υπάρχει αντένδειξη για εγκύους και περίοδο θηλασμού, ενώ αποφεύγεται η χρήση σε παιδιά κάτω των 2 μηνών.
2. Στα παιδιά ψεκάζονται πρώτα τα χέρια μας και μετά γίνεται επάλειψη στα ακάλυπτα σημεία του παιδιού. Ποτέ δεν ψεκάζονται απευθείας τα χέρια (παλάμη και δάκτυλα)των παιδιών επειδή τα βάζουν συχνά στα μάτια και στο στόμα.
3. Δεν ψεκάζονται περιοχές όπου υπάρχει δερματικό τραύμα ,κόψιμο η ερεθισμός.
4. Δεν χρησιμοποιούνται στα ζώα συντροφιάς ,εκτός αν υπάρχει ένδειξη από τον κατασκευαστή.
5. Το εντομοαπωθητικό επαλείφεται μετά το αντηλιακό.

Διαβάστε περισσότερα στο greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα