Νίκησε ο Τραμπ στην Ιντιάνα–Παραιτήθηκε από την κούρσα ο Κρουζ

Μεγάλης σημασίας ήταν η νίκη που κατήγαγε χθες ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, στην πολιτεία της Ιντιάνα.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά κανάλια, διαφάνηκε ότι ο Κροίσος από τη Νέα Υόρκη ήταν το φαβορί για τις προκριματικές στην πολιτεία με το που έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα.

Ο αμφιλεγόμενος Τραμπ θριάμβευσε ξεπερνώντας κατά πολύ τον αντίπαλό του Τεντ Κρουζ.

Μάλιστα, ο τελευταίος

ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Τι είπε ο Κρουζ μετά την ήττα

Με τη σύζυγό του Χάιντι στο πλευρό του, ο Κρουζ, προέβη στην ανακοίνωση της παραίτησής του λέγοντας, χαρακτηριστικά, ότι ότι παλαιότερα είχε δηλώσει πως θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, κάτι που δεν ίσχυε πλέον.

«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας» δήλωσε.
Ωστόσο, ο Κρούζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μελλοντικά την προεδρία των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δεν έχει τελειώσει. «Δεν παραδίδω τον αγώνα μας για ελευθερία» υπογράμμισε.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Μπέρνι Σάντερς, αναμένεται να επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές της Ιντιάνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων, FOX και MSNBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα