Σταματά η εκτύπωση χαρτονομισμάτων 500 ευρώ σύμφωνα με την WSJ

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ) η ΕΚΤ στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της αναμένεται να αποφασίσει το τέλος στην εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.

Εδώ και καιρό οι ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές, ανέφεραν διαρκώς ότι τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ είναι ιδανικά για την τέλεση αξιόποινων εγκλημάτων, όπως και στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών πράξεων.

Τι θα γίνει με τα χαρτονομίσματα που υπάρχουν στην αγορά

Σύμφωνα

πάντα με τις πληροφορίες της WSJ, τα υφιστάμενα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα ισχύουν κανονικά, και δεν αναμένεται να αποσυρθούν αμέσως από την κυκλοφορία.

Αυτό που θα γίνει , είναι ότι τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι την αντικατάσταση όλων των αξιών χαρτονομισμάτων ευρώ από νέου τύπου χαρτονομίσματα Euro 2.Εκεί δεν αναμένεται να τυπωθεί νέο χαρτονόμισμα 500 ευρώ.

Ήδη μέχρι στιγμής έχουν αντικατασταθεί τα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ.

Όταν κυκλοφορήσει και το νέο χαρτονόμισμα των 200 ευρώ τύπου Euro 2 σε μερικά χρόνια, τότε τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα μπορούν να ανταλλαγούν μόνον στις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, με αντίστοιχη αξία από μικρότερα χαρτονομίσματα.

Η πιθανότητα η ανταλλαγή χαρτονομισμάτων 500 ευρώ σε κεντρικές τράπεζες πάνω από μία συγκεκριμένη συνολική αξία να συνοδεύεται από την υποχρέωση του κομιστή τους να αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο έφτασε να κατέχει τα χαρτονομίσματα, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα