Γέμισαν τη Θεσσαλία με πλαστά χαρτονομίσματα

Από όλα τα… μικροκαταστήματα της Θεσσαλίας είχαν περάσει τελικά, δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί στις αρχές Απριλίου στο Βόλο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Οι δυο συλληφθέντες ηλικίας, 25 και 40 ετών, περνούσαν από διάφορα μαγαζιά κάνοντας αγορές μικρής χρηματικής αξίας προκειμένου, δίνοντας πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, να λαμβάνουν ρέστα εξαπατώντας καταστηματάρχες, όπως αρτοποιοί και οπωροπαντοπώλες.

Στις 8 Απριλίου, οι δυο Έλληνες συνελήφθησαν στο Βόλο και, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 15 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των

50 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 877 ευρώ ως προερχόμενο από τις παράνομες συναλλαγές τους και 16 πλαστικές σακούλες με διάφορα προϊόντα, τα οποία προμηθεύτηκαν χρησιμοποιώντας ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Οι δυο συλληφθέντες, όπως εντοπίσθηκε από τις αποδείξεις καταστημάτων που βρέθηκαν τότε στο αυτοκίνητο τους, είχαν δράσει μεταξύ άλλων σε Βόλο και Φάρσαλα. Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. «εξιχνιάστηκαν ακόμη οκτώ περιπτώσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων σε ισάριθμα καταστήματα στις περιοχές των Φαρσάλων, του Αλμυρού και της Καρδίτσας. Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες στις 7 Απριλίου το μεσημέρι μετέβησαν στα προαναφερόμενα καταστήματα, όπου προέβησαν σε αγορές προϊόντων μικρής αξίας, χρησιμοποιώντας οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ».

Πηγή: eleftheria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα