Μαχαίρι στους μισθούς του Δημοσίου–Ποιοι θα υποστούν περικοπές

Η έκθεση της Κομισιόν που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει ότι προβλέπεται να εξοικονομηθούν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ που θα προλύψουν από περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, σε συνδυασμό με αυξήσεις στην έμμεση φορολογία όπως στη βενζίνη, στα ποτά και στον καπνό.

Το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να διατυμπανίζει ότι χρήματα που απαιτούνται θα προέλθουν από το πάγωμα των προσλήψεων μέσω της διατήρησης της αναλογίας ένα προς

πέντε και από πάγωμα των προαγωγών στα Ειδικά Μισθολόγια.

Έρχεται τσεκούρι στους μισθούς

Ο λογαριασμός για την κυβέρνηση δεν βγαίνει χωρίς μειώσεις μισθών και ειδικά σε όσους ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

Το «κόλπο» για να μην ονομαστεί μείωση θα είναι η αναπροσαρμογή στον υπολογισμό του βασικού μισθού, μαζί με τις μισθολογικές προαγωγές.

Η πρώτη περικοπή για τους ένστολους ( αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες), τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου. Στα ειδικά μισθολόγια, οι μειώσεις δεν θα ισχύουν μόνο για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για τους συνταξιούχους.

Στο δεύτερο πακέτο μέτρων, το πακέτο των 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ προβλέπεται και αυτόματος κόφτης στις δαπάνες του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα διαβόητα προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν επί της ουσίας μειώσεις μισθών και συντάξεων του Δημοσίου. Οι περικοπές αυτές θα μπουν σε εφαρμογή, αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης από το 2017.

Το συνολικό πακέτο των 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται σε δεύτερη φάση, εφόσον πέσουν έξω οι στόχοι, μεταφράζεται ως το 2018 σε μειώσεις που θα φτάσουν ως και το 12% στις δαπάνες του Δημοσίου για μισθούς και συντάξεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα