Νέα επαναστατική συσκευή ελέγχει την αρτηριακή πίεση

Μια από τις πιο σοβαρές παθήσεις για την ζωή του κάθε ανθρώπου είναι η αστάθεια στην αρτηριακή πίεση για την οποία τώρα έρχεται μια νέα καινοτομική συσκευή, που εμφυτεύεται στο σώμα και μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό την πίεση του αίματος σε ασθενείς με επίμονη και μη ελεγχόμενη υπέρταση.

Με αυτήν επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα, σύμφωνα με τους ερευνητές, μεταξύ των οποίων ένας έλληνας επιστήμονας, που την δοκίμασαν με επιτυχία.

Η συσκευή με την ονομασία «Coupler»,

που αναπτύχθηκε από την εταιρεία ROX Medical, έχει μέγεθος όσο περίπου ένα αυτοκόλλητο τετράγωνο χαρτί (πέιπερ-κλιπ) και εισάγεται ανώδυνα ανάμεσα στην αρτηρία και στη φλέβα, στο άνω μέρος του μηρού, μέσω μιας απλής διαδικασίας που διαρκεί περίπου 40 λεπτά και γίνεται με τοπικό αναισθητικό.

Όσοι ασθενείς δοκίμασαν το «Coupler», εμφάνισαν σημαντική και μόνιμη μείωση στην αρτηριακή πίεσή τους, ενώ εκδήλωσαν και λιγότερες παρενέργειες λόγω της υπέρτασης. Μετά την εμφύτευση της συσκευής, ο ασθενής βλέπει άμεσα αποτελέσματα, πράγμα μοναδικό στη συγκεκριμένη θεραπεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα