Άλμα στο πετρέλαιο μετά τον θάνατο του Σαουδάραβα βασιλιά

Σε ράλι επιδίδονται οι τιμές του πετρελαίου μετά τον θάνατο του βασιλιά Abdullah στη Σαουδικής Αραβίας, της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας του OPEC.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου ενισχύεται κατά 1,45 δολάρια ή 3,1% στα 47,76 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, ισχυρά κέρδη
της τάξης του 2,6% ή 1,28 δολαρίων σημειώνει το συμβόλαιο αργού brent παραδόσεως Μαρτίου διαμορφούμενο στα 49,8 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Λονδίνου.

“Ο θάνατος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να εντείνει την αβεβαιότητα και συνεπώς την μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα”, σχολίασε ο Neil Beveridge, αναλυτής στην Sanford C. Bernstein & Co. Στο Χονγκ Κογκ, ενώ πρόσθεσε: Θα περίμενα μια αλλαγή πολιτικής στο άμεσο μέλλον αλλά ο θάνατος του βασιλιά έρχεται σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την Σαουδική Αραβία”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του πετρελαίου σημείωσε βουτιά 50% πέρυσι εν μέσω αυξημένης προσφοράς και φόβων για μείωση της ζήτησης.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα