«Θα κρατάμε ομπρέλα όταν βρέχει ανάπτυξη»

Τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων στη σκιά της απόφασης Ντράγκι για υπό όρους ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Η Ευρώπη φεύγει από τη νοοτροπία της λιτότητας και πάει στη λογική της ανάπτυξης, ανοίγει το πορτοφόλι της, τόνισε πριν από λίγο, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Να προσέξουμε να μην κρατάμε ομπρέλα την ώρα που θα βρέχει χρήματα», πρόσθεσε, τονίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πανηγύριζε για την απόφαση Draghi χωρίς να έχει διαβάσει».

Ο κ. Σαμαράς, ερωτηθείς για τις κατηγορίες ότι προκαλεί προεκλογικό φόβο, είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν λέει κάποιος δεν πληρώνω χρέη και τόκους, ότι θα τυπώσω χρήμα, όταν λέει κάποιος καλύτερα η Cosco να πέσει στη θάλασσα, όταν τέτοιες χώρες σαν την Κίνα δίνουν θέσεις εργασίας και ελπίδες στον κόσμο, όταν λες ότι η Αστυνομία και το Λιμενικό θα είναι άοπλοι, ποιος δημιουργεί φόβο; Κανένας δεν ξέρει σήμερα τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο φόβος είναι η περιγραφή αυτού, που αυτοί πιστεύουν».

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε όσους στρέφονται σε μικρότερα κόμματα, είπε πως με την ψήφο τους «στην ουσία αφαιρούν από τη ΝΔ το δικαίωμα» να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου κόμματος. Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα σημειώνοντας, πως υπάρχει ποσοστό 15% αναποφάσιστων πολιτών που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. «Η αλλαγή θα γίνει τις τελευταίες ημέρες» εκτίμησε.

Με τίτλο «Μέτρα άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης» και «άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την άρση καταστολής της πραγματικής οικονομίας», τα πρώτα δύο νομοσχέδια που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τον σχηματισμό της Κυβέρνησης του, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ. Το πρώτο, με βάση το δημοσίευμα, θα έχει στόχο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε ρεύμα, στέγαση, σίτιση και περίθαλψη για τους αδύναμους συμπολίτες μας και θα επιστρέφει το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ, ενώ το δεύτερο θα εστιάσει στα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με απεριόριστο όριο δόσεων, θα καταργεί την προσωποκράτηση και το αυτόφωρο για χρέη και θα απαγορεύει την τιτλοποίηση των στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες.

Θετική εμφανίστηκε μέσω του Αθήνα 984 στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη από τη στιγμή που όπως είπε, έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη εθνική διαπραγμάτευση.

«Δεν θα σχηματίσουμε μια αμιγώς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε σε περίπτωση αυτοδυναμίας είτε σε κάθε περίπτωση. Και βέβαια εξαιρούμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ», τόνισε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

Στην προεκλογική δραστηριότητα τώρα των Πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώνεται σήμερα στις 19.00 στο Τάε Κβο Ντο η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Στις 15.00 η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο Μέγαρο. Απευθείας μετάδοση από τον Αθήνα 984.

Σε Ξάνθη και Δράμα θα περιοδεύσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις19.00η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

Δημόσια συζήτηση με πολίτες θα έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης, στον πολυχώρο Acro στην Ιερά Οδό. Μιλώντας πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ο κ. Ντράγκι μας δείχνει τι μπορούμε να κερδίσουμε αλλά και τι να χάσουμε. Νομίζω ότι η σοβαρότητα θα επικρατήσει στο επιτελείο του κ. Τσίπρα αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, είπε προσθέτοντας πως την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να γίνει άτυπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και να βρεθεί λύση, καθώς δεν πρέπει να πάμε σε δεύτερες εκλογές.


Ομιλία στις επτά και μισή του Γιώργου Παπανδρέου στην Πάτρα. Μόνο με ένα «Ελληνικό Σχέδιο», εγκεκριμένο από τον λαό, η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, αναφέρει στη Ναυτεμπορική.

Keywords
ομπρελα, τα νεα, δωρο χριστουγεννων, ελλαδα, ΕΚΤ, σαμαρας, ΑΝΤ1, συριζα, νεα δημοκρατια, τραπεζες, αθηνα, αμιγώς, ΠΑΣΟΚ, τσιπρας, ξανθη, δραμα, βενιζελος, λύση, εκλογες, παπανδρεου, πατρα, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, δεν πληρωνω, Κορμός Χριστουγέννων, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, γιαννης κεφαλογιαννης, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, κομματα, χωρες, αστυνομια, εθνικη, εφορια, ζαππειο, θαλασσα, κινα, ναυτεμπορικη, προγραμμα, τα νεα, ωρα, αμιγώς, ασφαλιστικα ταμεια, βραδυ, γινει, δευτερο, δειχνει, δωρο, ευρω, ειπε, υπαρχει, επτα, ευρωπη, ζαππειο μεγαρο, θεοδωρακης, θεσεις εργασιας, ομιλια, κυβερνηση, λύση, λιμενικο, νοοτροπια, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ουσια, παμε, προβληματα, ρευμα, συζητηση, σιτιση, ταε, φοβος, χρημα, αθηνα 984, χωρα, κυριακη, μπαλαφας, μπροστα, θεσεις
Τυχαία Θέματα