Ναυάγιο τουριστικού πλοίου στην Ινδονησία – 15 αγνοούμενοι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα τουριστικό πλοίο που επισκεπτόταν συγκρότημα εξωτικών νησιών στα ανατολικά της Ινδονησία, βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να αγνοούνται μέχρι τώρα, 15 άτομα.


Ο υπεύθυνος υπηρεσιών, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι 10 άνθρωποι διεσώθησαν και ότι το πλοίο βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν από το νησί Λομπόκ προς το νησιά Κομόντο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δε γνωρίζει την τύχη των άλλων 15 επιβαινόντων

στο σκάφος, το οποίο είχε πλήρωμα 5 Ινδονήσιων και μετέφερε 20 ξένους.

Το πλοίο ξεκίνησε από το Λομπόκ την Πέμπτη το βράδυ, ενώ «εμείς ενημερωθήκαμε μόλις στις 8 το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα» είπε ο υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες στην επικοινωνία στάθηκαν η αιτία να καθυστερήσει να αναπτυχθεί στο σημείο η ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Ντόπιοι ψαράδες διέσωσαν 5 ανθρώπους προτού φθάσει η ομάδα, προσέθεσε. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι από τους 10 διασωθέντες, η εθνικότητα μόνο των 5 είναι γνωστή: 2 από την Νέα Ζηλανδία, 2 από την Ισπανία και 1 από τη Βρετανία.

Ο Τατζουτίν Σαμ, που διευθύνει το ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο ανήκει το σκάφος, υποστήριξε ότι είναι πιθανόν το σκάφος να βρέθηκε αντιμέτωπο με καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.

Το άρθρο Ναυάγιο τουριστικού πλοίου στην Ινδονησία – 15 αγνοούμενοι εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα