Οι διακοπές ακόμα συνεχίζονται, αλλά τα χρέη προς το δημόσιο, μας ”περιμένουν” αμείλικτα…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι διακοπές ”βλέπουν”, πλέον, το τέλος τους και τα …μπάνια του λαού ολοκληρώνονται σιγά – σιγά, οπότε οι πολίτες και οι πολιτικοί έρχονται και πάλι ενώπιος ενωπίω, σε έναν ακόμαδύσκολο χειμώνα…

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι «τρύπες» σε εφορίες και ταμεία από ληξιπρόθεσμα χρέη. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να σταλούν πολλά ειδοποιητήρια και κατασχέσεις σε μεγάλουςκυρίως οφειλέτες, ως μέτρο πίεσης προκειμένου να ρυθμιστούν οι οφειλές.

Ήδη

οι εφορίες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης σε 2.293 οφειλέτες που βγήκαν εκτός ρυθμίσεων και αναζητούνται 78,6 εκατ. ευρώ μέσω κατασχέσεων κινητών και ακινήτων. Στόχος είναι να έχουν εισπραχθεί έως το τέλος του έτους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις παλιές οφειλές και τουλάχιστον το 25% των νέων χρεών. Από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών έχουν σταλεί προσκλητήρια για ρύθμιση σε 64.267 οφειλέτες αλλά και ειδοποιητήρια σε 94.548 οφειλέτες, οι οποίοι έχουν περιθώριο 20 ημερών πριν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις. Στόχος είναι να εισπραχθεί 1,448 δισ. ευρώ.

Το άρθρο Οι διακοπές ακόμα συνεχίζονται, αλλά τα χρέη προς το δημόσιο, μας ”περιμένουν” αμείλικτα… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα