Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός τραβούν «χειρόφρενο»

Τα τρία σωματεία των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, Ηλεκτρικό αποφάσισαν 24ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή (18/01) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Το

Σωματείο των εργαζομένων (Σ.Ε.Λ.Μ.Α), με ανακοίνωσή του, ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο.

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος».

Υπενθυμίζεται πως και σήμερα Πέμπτη, δε λειτούργησε το μετρό εξαιτίας απεργία των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας. Μιλώντας στο «Βήμα Fm 99,5» ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο μετρό Μάνθος Τσακός, τόνισε πως η απόφαση είναι τελεσίδικη και το θέμα τώρα κλιμακώνεται.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο μετρό Αντώνης Σταματόπουλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. «Ο αγώνας αρχίζει σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό τόνισε ότι «ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί τώρα, αλλά θα μας ευγνωμονεί μια ζωή που θα διώξουμε την κυβέρνηση».

«Καμία ομάδα εργαζομένων δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου» διαμήνυσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα