Χατζηδάκης: «Θα εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις»

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δε πρόκειται να υποχωρήσει.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ερωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το θέμα μετά την συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Αναλυτικά:

Ερώτηση:

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισαν ήδη απεργία για αύριο και ενδεχομένως να γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Ποια είναι η θέση σας;

Κ. Χατζηδάκης: Έχουν υπάρξει συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο. Χωρίς εξαιρέσεις. Δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση.

Ερώτηση: Αν συνεχίσουν τις απεργίες;

Κ. Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Έχει ψηφιστεί νόμος. Ο νόμος αυτός θα πρέπει να εφαρμοστεί. Τονίζω και πάλι. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση. Και παρακαλώ αυτό να γίνει κατανοητό».

Keywords
Τυχαία Θέματα