Μετά τον Μόντι στον Πάπα Βενέδικτο ο Αντώνης Σαμαράς

Έξω πάμε μάλλον καλά και ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε χθες στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τη στήριξη που έλαβε για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του, σήμερα θα συναντηθεί στο Βατικανό με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ'.

Η ιταλική κυβέρνηση με ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο Ιταλός πρωθυπουργός εκθείασε το έργο που ο Έλληνας ομόλογός του επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες
μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης.

Οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπερασπιστούν όλοι την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ.
 «Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς για να συμπληρώσει ότι « δεν θα είναι εύκολο ούτε για τους εταίρους μας, γιατί από την στιγμή που θα βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης, οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να χτυπούν τον επόμενο αδύναμο κρίκο και μετά τον επόμενο». Επεσήμανε επίσης πως η χώρα έχει όλους τους απαραίτητους πόρους να ανακάμψει από την χρηματοοικονομική κρίση.  
Keywords
Τυχαία Θέματα