Stop στ’ αυτοκίνητα και μόνο με ποδήλατα…

Ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο η σημερινή και το κέντρο της Αθήνας θα μετατραπεί σε χώρο για ποδήλατα και πεζούς, που θα υποδεχτεί μουσικά συγκροτήματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, όλων των ηλικιών.

Για σήμερα μόνο, περπατάμε και δεν κοιτάμε για αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου, που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο, φοράει τα καλά της και καλοδέχεται όλους τους φίλους της ποδηλασίας, του περιπάτου και των εκπαιδευτικών ανακαλύψεων για να δούνε έστω για μια μέρα,
η καλύτερα για λίγες ώρες (από τις 10:00 έως τη 1 το μεσημέρι), πως είναι μέρος της πόλης χωρίς αυτοκίνητα και έντονο καυσαέριο…Παράλληλα η ΣΤΑΣΥ και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων διοργανώνει «Κυνήγι Θησαυρού» σε σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου και του Μετρό το οποίο θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από τους σταθμούς Ευαγγελισμός - Βικτώρια - Πανόρμου - Άνω Πατήσια - Άγιος Δημήτριος - Ακρόπολη - Αιγάλεω - Πειραιάς. Σημείο εκκίνησης μπορεί να αποτελέσει οποιοσδήποτε από τους σταθμούς, σε καθέναν από τους οποίους θα υπάρχουν Πρόσκοποι, που θα εξηγούν το παιχνίδι και θα διανέμουν τις κάρτες με την αποστολή.

Η μετακίνηση μεταξύ των σταθμών θα γίνεται με γρίφους, κρυμμένα μηνύματα, κουίζ, αλλά και κατασκευές, που θα σχετίζονται με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ιστορία, τις τεχνικές δεξιότητες και την κοινωνική συνεργασία. Ο νικητής θα κερδίσει ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο.

Λόγω της «πεζοδρόμησης» της Πανεπιστημίου θα εφαρμοστούν από τις 9.00 μικρές τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ που διέρχονται από την οδό Πανεπιστημίου και την Όθωνος.

Για την εξυπηρέτησή των επιβατών δόθηκαν οι παρακάτω οδηγίες:

Λεωφορειακές γραμμές 054 - 732

Διαδρομή από αφετηρία (Περισσό και Αγ. Φανούριο): Ισχύει η κανονική διαδρομή

Διαδρομή από τέρμα (Μεταμόρφωση και Ζωοδ. Πηγή): Από Λεωφ. Βασ. Σοφίας, δεξιά Σέκερη, αριστερά Σόλωνος, δεξιά Μπόταση, αριστερά Στουρνάρη, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου (054) / δεξιά Αχαρνών (732), συνέχεια η κανονική διαδρομή.

Λεωφορειακή γραμμή 608

Κατεύθυνση από Γαλάτσι: Ισχύει η κανονική διαδρομή.

Κατεύθυνση από Ζωγράφου: Από Παπαδιαμαντοπούλου, δεξιά Λεωφ. Βασ. Σοφίας, δεξιά Μεσογείων, αριστερά Φειδιππίδου, συνέχεια Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Πατησίων - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Λεωφορειακές γραμμές 622 - 022

Διαδρομή προς αφετηρία της 622 (Γουδή) και τέρμα της 022 (Μαράσλειος): Ισχύει η κανονική διαδρομή.

Διαδρομή προς τέρμα της 622 (Γαλάτσι) και αφετηρία της 022 (Ν. Κυψέλη): Από Λεωφ. Βασ. Σοφίας, δεξιά Σέκερη, αριστερά Σόλωνος, δεξιά Μπόταση, αριστερά Στουρνάρη, δεξιά Πατησίων, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή για το 622 και δεξιά Βασ. Ηρακλείου για το 022 συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Λεωφοριακή γραμμή 057

Από Λόφο Σκουζέ κυκλική: Από Δεληγιώργη, δεξιά Λεωνίδου, δεξιά Κολωνού, δεξιά Αχιλλέως, δεξιά Πλ. Καραϊσκάκη - συνέχεια η κανονική διαδρομή.

Λεωφορειακές γραμμές 220 - 221 - 235

Από Λεωφ. Βασ. Σοφίας,

Keywords
Τυχαία Θέματα