Λίγος ο χρόνος του Πρωθυπουργού λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στη συνέντευξή του πρωθυπουργού στο Έθνος, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του γραφείου Τύπου του, κάνοντας λόγο για πρόκληση όταν εξετάζεται για πολλοστή φορά ο τρόπος αύξησης των φορολογικών βαρών σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες την ίδια στιγμή  που μειώνονται οι φόροι του μεγάλου επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου, καλύπτοντας παράλληλα τη φοροδιαφυγή των «ημετέρων της διαπλοκής»…

Ο πρωθυπουργός

στη συνέντευξή του αναφέρει ότι το 2013 θα είναι έτος καμπής, καθώς από την αρχή θα υπάρξει κάποια ανακούφιση και στο 2ο μισό θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Για τον υπό κατάρτιση φορολογικό νόμο ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι στόχος είναι να μειωθούν τα φορολογικά βάρη των μισθωτών και των επιχειρήσεων με το χτύπημα της φοροδιαφυγής, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή σε καταχρήσεις μερικών συνδικαλιστών που προσπαθούν να ιδιοποιηθούν δημόσια περιουσία.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

 «Ο πρωθυπουργός, σε άλλη μία συνέντευξή του, προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση από τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του στην κοινωνία και την οικονομία. Η πραγματικότητα, ωστόσο, τον διαψεύδει οικτρά και δεν μπορεί να πείσει κανέναν.

Αποτελεί θράσος, μάλιστα, ο ισχυρισμός του ότι θα υπάρξει ανάπτυξη την επόμενη χρονιά από τη στιγμή που θα συνεχιστεί η ύφεση, θα αυξηθεί η ανεργία και θα πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις.

Αποτελεί πρόκληση να εξετάζεις για πολλοστή φορά αύξηση των φορολογικών βαρών σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και την ίδια στιγμή να μειώνεις τους φόρους του μεγάλου επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου, καλύπτοντας παράλληλα τη φοροδιαφυγή των «ημετέρων της διαπλοκής».

Δεν απομένει πολύς χρόνος στον αναξιόπιστο Πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του και σε όσους εκπροσωπούν από κοινού το λόμπι της καταστροφής. Ο λαός θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τη δημοκρατική ανατροπή τους».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα