Ευρωπαϊκός έλεγχος για τις ακρότητες και τη ρατσιστική βία στην Ελλάδα

«Καταδρομική έφοδο» θα πραγματοποιήσει ο ευρωπαίος επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουϊζνιεκς κατά την τετραήμερη, επίσημη επίσκεψη του στη χώρα μας για να ερευνήσει τι συμβαίνει σε φυλακές, σχολεία και στις γειτονιές.

Από την Κυριακή μέχρι και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος είναι ενήμερος για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής

θα επισκεφθεί κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο, φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις και όλα αυτά για να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Σχεδόν σε «μυστική» αποστολή θα είναι ο επίτροπος καθώς το επίσημο πρόγραμμα του επιτρόπου δεν έχει γίνει γνωστό, και ίσως να μη γίνει απολύτως γνωστό για λόγους προστασίας.

Πάντως στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του επιτρόπου στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται σίγουρα πέραν των άλλων και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο επίτροπος είναι ήδη ενήμερος, μέσω επιστολών και διαβημάτων που έγιναν στο γραφείο του, τόσον για τ' αυξημένα κρούσματα ρατσιστικής βίας εκ μέρους των βουλευτών και των οπαδών της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα όσο και για τα περιστατικά απάνθρωπης βίας, που έχει ασκηθεί από όργανα της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και κρατουμένων μεταναστών.

Οεπίτροπος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος, για τις συνεχιζόμενες διώξεις των τσιγγάνων Ρομά από τους καταυλισμούς τους καθώς και για το γεγονός ότι, τα παιδιά των Ρομά αντιμετωπίζουν ρατσιστική βία και διακρίσεις στα ελληνικά σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα