Κρούσματα φυματίωσης σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης

Ανησυχία προκαλεί η είδηση, ότι στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 5 παιδιά σε παιδικό σταθμό βρέθηκαν θετικά στο μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά μολύνθηκαν από ενήλικο εργαζόμενο του σταθμού, χωρίς ωστόσο να νοσήσουν, καθώς λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή.
«Επρόκειτο για ένα μόνο κρούσμα φυματίωσης σε ενήλικα, που εκδηλώθηκε στα τέλη Ιουνίου, σε παιδικό σταθμό του δήμου. Για το κρούσμα αυτό ενημερώθηκαν

οι γονείς των παιδιών. Παράλληλα είχαμε επικοινωνία με τη διεύθυνση Υγείας από την οποία μας δόθηκαν οδηγίες. Ορίστηκε ημέρα εμβολιασμού των παιδιών με μαντού (Mantoux), ενώ ενημερώθηκε και ειδικός λοιμωξιολόγος. Από την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν τα παιδιά, 5 από αυτά βρέθηκαν θετικά στο μαντού και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν θεραπευτική αγωγή», δήλωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του πολίτη του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Καλυψώ Γούλα.
Επισημαίνεται ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός των κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο να παρουσιάσει αύξηση, όταν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό θα εξεταστούν εκ νέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα