Στη Φλώρινα ο Αρχιεπίσκοπος για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Στη Φλώρινα βρίσκεται από τις 26 και μέχρι τις 30 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της Φλώρινας Αγίου Παντελεήμονα, στις 9:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σακουλέβα, μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό, μεγάλη εκδήλωση για τον

εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας με τίτλο «Με δάκρυ, με αίμα και με όραμα». Την κήρυξη των εορτασμών θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος.

Στην εκδήλωση, η οποία θα στηριχθεί στον ήχο και στο φως, θα συμμετέχουν περισσότεροι από εκατό ερασιτέχνες ηθοποιοί, που φιλοδοξούν να ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους στην ιστορία της Φλώρινας από την τουρκοκρατία έως τη μεταπολίτευση. Αξίζει να αναφερθεί ότι το γεγονός αποτελεί συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων και των συλλόγων της πόλης. Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2012 στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, ο Δήμος θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο Δημότη μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

Keywords
Τυχαία Θέματα