Αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας επιθυμεί ο Νετανιάχου

Την αποκατάσταση των σχέσεων του Ισραήλ και της Τουρκίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αστάθεια στην περιοχή, φέρεται να επιθυμεί ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι δύο σημαντικά, ισχυρά και σταθερά κράτη σε αυτήν την περιοχή. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να αποκατασταθούν οι σχέσεις, όπως ήταν παλαιότερα, καθώς είναι σημαντικό, ιδιαίτερα τώρα, για τη σταθερότητα στην περιοχή», έγινε γνωστό από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού

Οι σχέσεις των δυο χωρών δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, μετά το αιματηρό

επεισόδιο σε τουρκικό πλοίο που επιχειρούσε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινοί κομάντο επιβιβάστηκαν στο πλοίο και σκότωσαν 9 τούρκους πολίτες.

Πολυάριθμες προσπάθειες από το Ισραήλ και την Τουρκία να αναζωπυρώσουν τις στρατηγικές τους σχέσεις στο παρελθόν έχουν ναυαγήσει.

Το Τελ Αβίβ έχει απορρίψει τις απαιτήσεις της Άγκυρας, για δημόσια συγγνώμη και αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν στην επιδρομή των ισραηλινών κομάντο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά και στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα