Καταδίκη Αν. Σαμαρά για το χτύπημα στο Χαλάνδρι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ είχε το πρωί της Δευτέρας (30/12), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες

θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κ. Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

«Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Την ίδια ώρα, ανώτατη κυβερνητική πηγή, επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

«Βροχή» οι σφαίρες

Να θυμίσουμε πως τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/12), σημειώθηκαν πυροβολισμοί έξω από την οικία του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και πρόκειται για την οικία του Βόλφγκανγκ Ντολντ. Το συμβάν σημειώθηκε τις 3:30 π.μ.. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες που πυροβόλησαν την εξωτερική περίβολο ήταν τέσσερις, και τράπηκαν σε φυγή, αμέσως μετά την επίθεση.
Ο αστυνομικός-φρουρός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δήλωσε πως οι δράστες δεν στόχευσαν εκείνον παρά μόνον την εξώπορτα. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και έγιναν και προσαγωγές υπόπτων.
Παράλληλα, βρέθηκαν περίπου 50 κάλυκες γύρω από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας που με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Δένδιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρέσβη.

Σχόλιο του γερμανού Πρέσβη

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει διατάραξη των «στενών και φιλικών σχέσεων» μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας εξέφρασε ο γερμανός πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολτ μετά την επίθεση με πυροβολισμούς τα ξημερώματα στην κατοικία του.

«Επίσης», πρόσθεσε, «δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας».

Τέλος, ο κ. Ντολτ ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση για την άμεση αντίδρασή τους μετά την επίθεση και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας»

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη

«Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόταν του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς, κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές, που τα τελευταία χρόνια επιφέρουν ακραία φτώχεια και δυστυχία.

Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευ. Βενιζέλος: «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια»

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά την επίθεση στην οικία του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ικανοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού με πυροβολισμούς στην κατοικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι καθώς και για τη σθεναρή στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης «στα δημοσιονομικά και οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας», αλλά και στην επικείμενη έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Οι κ. Βενιζέλος και Σταϊνμάγερ συμφώνησαν τέλος να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν, κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας που θα γίνει στις 8.1.2014.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον γερμανό πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολντ χαρακτήρισε το συμβάν με τους πυροβολισμούς «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια».
Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ, ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Ντολτ πως η κυβέρνηση «εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.».
Κατόπιν εντολής του κ. Βενιζέλου μετέβη στην πρεσβευτική κατοικία ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα