Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Με την ίδια ατζέντα στον διάλογο και νέες απεργίες

Συνεπείς στη γραμμή τους – που μιλάει για διατήρηση του δημόσιου ιστού της υγείας, για μη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και για καμία απόλυση, προσέρχονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σήμερα στο υπουργείο Υγείας, στο δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση της Υγείας.


Οι γιατροί ευελπιστούν αυτή τη φορά – στην τρίτη κατά σειρά επικοινωνία- να συναντήσουν τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, ο οποίος απουσίαζε την προηγούμενη φορά και να μπορέσουν να αποκομίσουν έστω κάτι (μία δήλωση, ή μία υπόσχεση) από το Τεχνικό Κλιμάκιο της

κυβέρνησης- το οποίο εκπροσωπείται επίσης, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Δεν έχουν όμως αυταπάτες, και για τον λόγο αυτό, όπως τονίζει στο onMed.gr ο αντιπρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννης Χρονόπουλος «θα συνεχίσουμε πιστοί στην γραμμή μας, τις απεργιακές κινητοποιήσεις». Οι απεργίες- που σημειωτέον έχουν ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου, θα διαρκέσουν μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, όλα δείχνουν ότι θα επαναπροκηρύξουμε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες.

Εν τω μεταξύ, με κυρίαρχο αίτημα «Ο αγώνας συνεχίζεται, όχι στις απολύσεις και όχι στην διάλυση της ΠΦΥ» ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού πραγματοποιεί σήμερα στις 10.30 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, Γενική Συνέλευση, προκειμένου να επαναξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με το Τεχνικό Κλιμάκιο, ζήτησαν μορατόριουμ δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ήπια μετάβαση από το μία κατάσταση στην άλλη στην υγεία, ενώ ζήτησαν επιμόνως από τους επικεφαλής του υπουργείου Υγείας και οικονομικά στοιχεία σχετικά με την περίθαλψη του ελληνικού λαού, τις ειδικότητες που υπάρχουν στην χώρα μας ανά κατοίκους και ανά περιοχή, πόσοι συνταξιοδοτούνται και εάν έχουν κοστολογηθεί οι ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού.

Αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις, οι γιατροί, προτείνουν να παραμείνει ως έχει το καθεστώς, και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΠΙΣ, στη φάση αυτή, σε πρώτη προτεραιότητα, έρχεται το θέμα της ασφαλούς και ισότιμης πρόσβασης και περίθαλψης στις υπηρεσίες υγείας, και σε δεύτερη μοίρα, το εργασιακό.

Πηγή: Onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Φαρμακοποιοί: αποφασισμένοι να κάνουν δύσκολο τον βίο της κυβέρνησης

Keywords
Τυχαία Θέματα