Καταδίκη του πρωθυπουργό για το χτύπημα στο Χαλάνδρι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ είχε το πρωί της Δευτέρας (30/12), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως

και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κ. Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

«Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Την ίδια ώρα, ανώτατη κυβερνητική πηγή, επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

«Βροχή» οι σφαίρες

Να θυμίσουμε πως τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/12), σημειώθηκαν πυροβολισμοί έξω από την οικία του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και πρόκειται για την οικία του Βόλφγκανγκ Ντολντ. Το συμβάν σημειώθηκε τις 3:30 π.μ.. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες που πυροβόλησαν την εξωτερική περίβολο ήταν τέσσερις, και τράπηκαν σε φυγή, αμέσως μετά την επίθεση.
Ο αστυνομικός-φρουρός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δήλωσε πως οι δράστες δεν στόχευσαν εκείνον παρά μόνον την εξώπορτα. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και έγιναν και προσαγωγές υπόπτων.
Παράλληλα, βρέθηκαν περίπου 50 κάλυκες γύρω από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας που με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Δένδιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρέσβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα