Κάλεσμα Αντ. Σαμαρά για επενδύσεις

Με την ομιλία του στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών άρχισε και επισήμως η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο.

«Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story» (της ελληνικής επιτυχημένης ιστορίας).

«Η Ελλάδα

κέρδισε ξανά την αξιοπιστία της κάτι που πέρυσι δεν ήταν καθόλου δεδομένο. Αυτό φαίνεται από τη μείωση των spread και από τις εκτιμήσεις των αγορών», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι στόχος του είναι η οικοδόμηση στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής με την Κίνα.

Ξέρω ότι η Κίνα επενδύει παντού, είπε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τους Κινέζους να επενδύσει στην χώρα μας. Υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο στον τομέα των υποδομών, τον τουρισμό, την αξιοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων, αλλά και την επιστήμη και τη γνώση, καθώς η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Δύσης.

Μετά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς και η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκαν στην Απαγορευμένη Πόλη. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη παρουσίαση ντοκυμαντέρ της κινεζικής τηλεόρασης σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ με τίτλο «glamorous Greece».

«Ο 'Ελληνας είναι φιλόξενος και στην ψυχή του έχει πείσμα για να ξεπερνά τις δυσκολίες», ανέφερε σε δήλωσή του.

Σήμερα, Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στο Πεκίνο με τον Πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθήσει σε δείπνο προς τιμήν του.

Keywords
Τυχαία Θέματα