«Πύρρειος νίκη» της συριακής αντιπολίτευσης στον ΟΗΕ

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε τελικώς ψήφισμα για τη Συρία, στο οποίο καταδικάζεται το καθεστώς Άσαντ και επαινείται ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης. Το ψήφισμα το οποίο είχαν συντάξει αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου, ωστόσο, έλαβε 107 ψήφους, 26 λιγότερες από αντίστοιχο κείμενο το οποίο είχε εγκριθεί το 2012.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε την «κλιμάκωση» των επιθέσεων οι οποίες πραγματοποιούνται από το συριακό καθεστώς και απηύθυνε έκκληση για διαπραγματεύσεις, με τη συμμετοχή

του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, ο οποίος παρουσιάζεται ως αντιπροσωπευτικός συνομιλητής και η ίδρυση του οποίου χαιρετίζεται.

Κατά του ψηφίσματος τοποθετήθηκαν 12 χώρες, ενώ 59 απείχαν της ψηφοφορίας.

Αντίστοιχο ψήφισμα το 2012 είχε εγκριθεί από 133 κράτη. Διπλωμάτες του ΟΗΕ σημείωναν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η μείωση του αριθμού των κυβερνήσεων οι οποίες υπερψήφισαν το ψήφισμα αντανακλά τη δυσαρέσκεια πολλών κρατών έναντι της πολυδιασπασμένης συριακής αντιπολίτευσης, αλλά και της φυσιογνωμίας πολλών ένοπλων ανταρτικών ομάδων στην Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα