Στάση εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 15.00, και συλλαλητήριο στις 12.30 στην πλατεία Κλαθμώνος θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι «η προληπτική επίταξη

των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αντίθετα εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες “φορτώνονται” οι χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα». Η Συνομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων αποσαφηνίζει τέλος ότι «η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με “θύματα” τα παιδιά μας».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.

Προς αναστολή κινητοποιήσεων οι καθηγητές

Την αναστολή των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ (τοπικές ενώσεις των καθηγητών), στη μαραθώνια συνεδρίαση της Τετάρτης. Η πρόταση της ΟΛΜΕ έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από ορισμένους προέδρους των ΕΛΜΕ.

Η λογική της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΝΕΚ) είναι πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη στήριξη των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επανέλαβε το απόγευμα της Τετάρτης πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα