Και τους ληστές με το σίδερο ψάχνουν στους Γεωργιανούς της συμμορίας με τις οικιακές βοηθούς

Γενετικό υλικό από 16 Γεωργιανούς κακοποιούς, άντρες και γυναίκες, έχει πάρει η Ασφάλεια, στην προσπάθειά της να φθάσει στα ίχνη και των «ληστών με το σίδερο», που έχουν τρομοκρατήσει πολλές οικογένειες της Αττικής με τη βάρβαρη δράση τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τη «συμμορία με τις οικιακές βοηθούς», που έπεσε προ λίγων ημερών στα χέρια της Αστυνομίας, με τους έντεκα από τους δεκαέξι να έχουν παραπεμφθεί στις δικαστικές αρχές για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις.

Με δεδομένο ότι οι «ληστές με το σίδερο», που έχουν επιφυλάξει εφιάλτη στα θύματά τους, καίγοντάς τα με σίδερο για να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα, είναι γεωργιανής καταγωγής, έχει αρχίσει μεθοδική σύγκριση των γενετικών δειγμάτων με αυτά, που έχουν ανιχνευτεί στα σπίτια των ληστρικών επιδρομών. «Ψάχνουμε για πολλά ακόμη αδικήματα, τα οποία ίσως έχει διαπράξει η συμμορία αυτή, που πλησίαζε και εξαγόραζε οικιακές βοηθούς για να ανοίξουν την πόρτα των εργοδοτών τους στους άντρες συνεργούς, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε βέβαια συμπεράσματα», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. στην «Αττική free press».

H εξάρθρωση της συμμορίας, που είχε διαπράξει, αποδεδειγμένα δύο ένοπλες ληστείες και επτά διαρρήξεις σε σπίτια όπου εργάζονταν γυναίκες από τη Γεωργία-μέλη του κυκλώματος, έφερε στο φως μία δυσάρεστη έκπληξη για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον χώρο της πάλης.Ως εγκέφαλος της συμμορίας, που νάρκωνε τα θύματά της για να αρπάξει χρήματα, συνελήφθη Γεωργιανός πρώην πρωταθλητής της πάλης, ο οποίος μάλιστα είχε πάρει την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ.Με βάση τα στοιχεία της Ασφάλειας, οι κακοποιοί πλησίαζαν συμπατριώτισσές τους, που εργάζονταν ήδη σε διάφορα σπίτια ως οικιακοί βοηθοί ή ως αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε κατ’ οίκον, είτε σε νοσοκομεία. Τις στρατολογούσαν ως μέλη της οργάνωσης και εκείνες, με το αζημίωτο, φρόντιζαν να παρέχουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών και τα τυχόν μέτρα ασφαλείας τους.

Τα μέλη της συμμορίας, όπως έχουν καταθέσει τα θύματα, δρούσαν με βιαιότητα, χτυπώντας και ακινητοποιώντας τους ηλικιωμένους. Τους έδεναν και τους φίμωναν με πλαστική ταινία περιτυλίγματος συσκευασιών και ερευνούσαν τους χώρους. Δύο από τις περιπτώσεις ληστειών για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη της συμμορίας, είναι ενδεικτικές του τρόπου δράσης τους. Στις 19 Ιανουαρίου, ώρα 10 τη νύχτα, οικιακή βοηθός, που εργαζόταν σε διαμέρισμα 74χρονης στην Αγία Παρασκευή, έδωσε το σήμα στους συνεργούς της να μπουν στο σπίτι. Νωρίτερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, η ίδια είχε ρίξει υπνωτικό στο φαγητό της γυναίκας με αποτέλεσμα να πέσει σε λήθαργο. Οι κακοποιοί μπήκαν στο διαμέρισμα, άρπαξαν 3.600 ευρώ και κοσμήματα και διέφυγαν.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ώρα 10 τη νύχτα στο Μαρούσι, χρησιμοποιώντας αντικλείδι, το οποίο τους είχε δώσει η οικιακή βοηθός, μπήκαν σε σπίτι 83χρονης, που είχε προσλάβει την οικιακή βοηθό για να προσέχει τον ασθενή γιο της. Την ακινητοποίησαν, χτυπώντας την και απειλώντας την με μαχαίρι. Της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με μονωτική ταινία και την φίμωσαν. Ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και άρπαξαν το ποσό των 2.000 ευρώ, χρήματα της κόρης της που αποτελούσαν τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι έντεκα από τους δεκαέξι είχαν συμμετοχή στις ληστρικές επιδρομές. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού όμως έδωσαν δείγμα γενετικό και αποτυπώματα για τις συγκρίσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα