Νέες έρευνες για τον φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σε μια τηλεφωνική συνομιλία μεγάλης διάρκειας, με πρόσωπο του ευρύτερου περιβάλλοντός του, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας της μυστηριώδους εξαφάνισής του, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου σπουδαστή Γαλακτοκομίας στα Ιωάννινα, του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα διημείφθησαν σ’ αυτήν την τηλεφωνική επαφή δεν έχουν πλήρως διευκρινισθεί στους ερευνητές, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι

να προσπαθούν όλο και πιο επίμονα να βρουν πιθανές απαντήσεις στα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης σε εκείνο το τηλεφώνημα. Ίσως στη συνέχεια να μπορέσουν να βρουν απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισης του παλληκαριού από την Κρήτη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, και προ πάντων για την τύχη του.

Ως αφορμή γι αυτή τη συνομιλία πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν το γεγονός ότι οι επιδόσεις του Βαγγέλη δεν κρίθηκαν οι αναμενόμενες. Ίσως, μετά τη συνομιλία αυτή και υπό το βάρος του bullying, που λόγω του αγαθού χαρακτήρα του υφίστατο κατά καιρούς, να οδηγήθηκε στην απόφαση της φυγής, με δεδομένο τον ευαίσθητο του χαρακτήρα του. Ότι έφυγε από το δωμάτιό του, χαιρετώντας τον συμφοιτητή του, αλλά χωρίς να πάρει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι του, δείχνουν την απόφασή του να μην επιστρέψει, αλλά και να μην επικοινωνήσει με κανέναν.

Από μέρα σε μέρα το πόρισμα της επιτροπής για τον εκφοβισμό

Στο μεταξύ, αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης-σε αυτό υπάγεται η σχολή γαλακτοκομίας- η οποία εξουσιοδοτήθηκε να μεταβεί στα Ιωάννινα και να ελέγξει αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια όσα αναφέρθηκαν για παρενοχλήσεις του 20χρονου σπουδαστή από ομάδα συμφοιτητών του.Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η επιτροπή θα επισημαίνει κάποιες ευθύνες των υπευθύνων της Σχολής, καθώς δεν πάρθηκαν μέτρα για τις πράξεις μιας ομάδας έξι-επτά σπουδαστών από την Κρήτη. Αυτοί φέρονται, βάσει των καταγγελιών, να είχαν δημιουργήσει κάποια προβλήματα εκφοβισμού όχι μόνο στον καλοκάγαθο, χαμηλών τόνων Βαγγέλη, αλλά και σε άλλους σπουδαστές, εντός και εκτός της Σχολής.Η έρευνα, σημειώνουν αστυνομικές πηγές, για το τι έχει συμβεί με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη σχεδόν ξεκινά από την αρχή.

Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα

Κλιμάκιο αστυνομικών από τη Θεσσαλονίκη και ομάδες αστυνομικών των Ιωαννίνων προσεγγίζουν και πάλι άτομα τα οποία κατέθεσαν-δεκάδες σπουδαστές της Σχολής- και λαμβάνουν ξανά καταθέσεις από το στενό ή ευρύτερο περιβάλλον του Βαγγέλη, με την ελπίδα ότι μπορεί να προσθέσουν κάτι σημαντικό, που δεν είχαν θυμηθεί στην πρώτη εξέταση.

Στη μάχη για την ανεύρεση του Βαγγέλη η ΕΜΑΚ

Νέες έρευνες προγραμματίζονται και από πολυπληθές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, που ως τώρα έχουν «σαρώσει», χωρίς αποτέλεσμα, περίπου 10.000 στρέμματα περιοχών γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων.Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφερε αξιωματικός της Πυροσβεστικής, για την αναζήτηση του 22χρονου χρησιμοποιήθηκαν ως και drones που διαθέτουν κάμερες με τη βοήθεια ιδιώτη.

Ψάχνουν την παραλίμνια περιοχή-Ζητούν τη βοήθεια των ψαράδων

Υπενθυμίζεταιότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έχει καταγραφεί το μεσημέρι της ημέρας εξαφάνισής του (6 Φεβρουαρίου) από κάμερες πρατηρίου υγρών καυσίμων κοντά στη σχολή του στον Κατσικά Ιωαννίνων και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι κινήθηκε στην παραλίμνια περιοχή. Όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, «εκεί είναι μια περιοχή έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων -υπάρχει και ιππικός όμιλος – την οποία έχουμε σαρώσει ολόκληρη πέντε-έξι φορές βάσει ειδικού σχεδίου.Επιπλέον, έλεγχος έχει γίνει με σκάφος της Πυροσβεστικής σε όλη τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου είμαστε σε συνεχή επαφή και με τους ψαράδες της περιοχής μήπως δουν οτιδήποτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα