Και ους ο… ΛΑΟΣ συνέζευξεν, υπουργικό μη χωριζέτω...

Το ότι ο Γιαννάκης και η Μαιρούλα δεν ήθελαν επ’ ουδενί αυτόν τον γάμο το είχε πει έξω από τη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκείνο το πυρετώδες πενθήμερο, που οι πολιτικοί αρχηγοί αναζητούσαν πρωθυπουργό.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Ευθυμίου

Το ότι ο γάμος οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε διαζύγιο, φάνηκε στη συζήτηση του υπουργικού συμβουλίου για τα διαζύγια. Ένα όχι τόσο φλέγον ζήτημα κατάφερε να ανάψει φωτιές στην αίθουσα. Τί ακριβώς

συνέβη τη δεύτερη μέρα της μαραθώνιας -48ωρης- συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου;

Το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, που είχε ζητήσει η Τρόικα, περιλαμβάνει και το θέμα των διαζυγίων, για το οποίο διαφωνεί ο ΛΑΟΣ. Με το σχέδιο νόμου που προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, καθιερώνεται η συναινετική λύση του γάμου με κοινή δήλωση και συμφωνία των συζύγων στο αρμόδιο ληξιαρχείο, ενώ επιβάλλονται ταχύτατες διαδικασίες προσδιορισμού και έκδοσης αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων και περιορίζονται σημαντικά οι λόγοι και οι αφορμές αναβολής στα δικαστήρια.

Εδώ είναι που... στυλώνει τα πόδια ο ΛΑΟΣ. Ο Μιχάλης Βορίδης εξέφρασε τις αντιδράσεις του, λέγοντας πως ο γάμος είναι ένα θεμέλιο της κοινωνίας, που δεν μπορεί να λύεται τόσο γρήγορα και αυτό αποτελεί για το κόμμα του...ζήτημα αξιών!

Την απάντηση την πήρε από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που έκανε λόγο για... κραυγάζοντες. Ο Μάκης Βορίδης… ξέφυγε λίγο της επίσημης γλώσσας, χρησιμοποιώντας εκφράσεις, όπως... «δεν είναι εδώ κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», με τους Χρήστο Παπουτσή και Άδωνι Γεωργιάδη να μεσολαβούν στη συνέχεια καταβάλλοντας προσπάθεια να ηρεμήσουν τα… πνεύματα. Ωστόσο, το τέλος στη διαμάχη και γενικότερα έδωσε ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος... επέπληξε τον πρωθυπουργό, που καθυστέρησε την έναρξη της συνεδρίασης!

Από το εν λόγω περιστατικό ένα συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί: Τα πράγματα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα. Οι ιδεολογικές και... «αξιακές» διαφορές μέσα στην κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι αποτελούν σοβαρά προσκόμματα για την ομαλή της λειτουργία. Παράλληλα, ο Λουκάς Παπαδήμος καλείται να διατηρήσει ισορροπίες, που είναι αδύνατο να διατηρηθούν, τιθασεύοντας το… αψύ θυμικό αρκετών εκ των μελών του κυβερνητικού σχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα