Η ώρα για τον πρώτο τίτλο

Έφθασε η ώρα για την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να διεκδικούν αύριο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Οι «αιώνιοι» θα παλέψουν για την «κούπα», στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ελληνικού (18:30).

Αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στον τελικό του Κυπέλλου, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πανηγυρίσει τις δύο τελευταίες χρονιές. Η προϊστορία στους τελικούς του θεσμού βρίσκει το «τριφύλλι»

να έχει τις περισσότερες κατακτήσεις, καθώς σε επτά αναμετρήσεις έχει σηκώσει το τρόπαιο πέντε φορές (1979, 1983, 1986, 2008, 2009), ενώ οι «κόκκινοι» μόλις δύο (2010, 2011).

Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δεκαεννιά φορές στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τους «πράσινους» να μετρούν δώδεκα νίκες έναντι επτά του Ολυμπιακού.

Στα αγωνιστικά, οι περσινοί κυπελλούχοι του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τη μίνι παράδοση απέναντι στην ομάδα του Παναθηναϊκού, έχοντας αμφίβολο τον Αμερικανό πλέι μέικερ Έισι Λο (κάκωση στο αριστερό γόνατο), με τις πιθανότητες συμμετοχής να μην είναι υπέρ του παίκτη.

Από την άλλη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί να σχεδιάζει τα πλάνα του συμπεριλαμβανομένων και των Μάικ Μπατίστ και Στράτου Περπέρογλου, οι οποίοι δείχνουν να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα