Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Γιόσεφ Άκερμαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επιτυχές αποτέλεσμα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

«Είναι καλά νεά, πρόκειται για επιτυχία», ανέφερε ο κ. Μπαρουέν μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL, συμπληρώνοντας ότι το αποτέλεσμα «μας επιτρέπει να παραμείνουμε σε εθελοντική βάση, γεγονός που αποτρέπει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιόσεφ Άκερμαν, ο οποίος τόνισε πως «το πολύ

ισχυρό και θετικό αποτέλεσμα δίνει μία σημαντική ευκαιρία στην Ελλάδα να προχωρήσει με το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η ικανότητα της Ευρωζώνης να δημιουργήσει ένα οικονομικό περιβάλλον σταθερότητας και ανάπτυξης».

Το IIF κάνει λόγο για «υψηλό ποσοστό συμμετοχής, που υποδηλώνει τη συνεργασία μεταξύ της Συντονιστικής Επιτροπής, των ελληνικών αρχών και των αρχών της Ευρωζώνης».

Επισημαίνει, τέλος ότι «τα αποτελέσματα της ανταλλαγής και η πρωτοφανής ονομαστική μείωση του χρέους που διακρατείται από ιδιώτες, θα δράσουν καταλυτικά στη οικονομική ενίσχυση του τριετούς προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα, το οποίο θα δώσει στην χώρα τον απαραίτητο χρόνο για να εφαρμόσει μία σειρά οικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα